Τίμησαν τον μεγάλο δημοτικό μουσικό Βάιο Μαλλιάρα

11:43 24/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το βράδυ στην κατάμεστη πλατεία του Πυργετού τα εγκαίνια ονοματοδοσίας της κεντρικής πλατείας Πυργετού σε «Πλατεία Βάιου Μαλλιάρα»

Ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος στην ομιλία του μίλησε για τον Βάϊο Μαλλιάρα καθώς παρέδωσε, με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πυργετού Αθανάσιο Λαίνα, τιμητική πλακέτα στην οικογένειά του και συγκεκριμένα στον γιο του αείμνηστου Βάϊου Μαλλιάρα, Γιάννη Μαλλιάρα.

«Ο Βάιος Μαλλιάρας ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία απο τον Πυργετό ,κατάφερε να παίξει με τους πιο γνωστούς μουσικούς φτάνοντας με το μουσικό ταλέντο

ως την άλλη άκρη του κόσμου .
Η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του σπουδαίου μουσικού αλλα και του ανθρώπου Βάϊου Μαλλιάρα είναι η τεράστια συμβολή του στην πολιτιστική κληρονομιά αυτού του τόπου. Δεκαδες τραγούδια και αυτοσχεδιασμοί στο κλαρίνο το οποίο συνήθιζε να παίζει ζωντανά στα πανηγύρια του Πυργετού και της ευρύτερης περιοχής αλλα και όσα ηχογράφησε άφησαν το στίγμα τους στην μουσική παράδοση του Πυργετού και όχι μόνο.
Τα χορευτικά τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου Πυργετού που φορούν τον ονόμα του αλλα και η σημερινή ονοματοδοσία της πλατείας του Πυργετού έχει ενα συμβολικό περιεχόμενο έκφρασης σεβασμού και μνήμης στο προσώπου του, πίσω απο το όνομα του κρύβεται η προσφορά στην γενέτειρα του και στην πολιτιστική μας κληρονομιά» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο δήμαρχος Τεμπών Κ.Κολλάτος.

Μελλοντικός στόχος της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ενός μουσειακού χώρου για την ανάδειξη του έργου του Β.Μαλλιάρα.
Ήδη, ο Δήμος Τεμπών έχει ολοκληρώσει την μελέτη αξιοποίηση των δωρητών της οικίας ΝΤΑΒΑ και αναμένει την χρηματοδότησή του απο το νέο ΕΣΠΑ. Στις προθέσεις του δήμου είναι κάποιος χώρος να ειναι αφιερωμένος στον αείμνηστο Βάϊο Μαλλιάρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα