Επιτυχημένη και φέτος η Γιορτή Πίτας στον Πυργετό

11:22 24/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε και φέτος τον Πυργετό, στην 18η Γιορτή Πίτας. Οι γυναίκες του χωριού προσέφεραν στους επισκέπτες παραδοσιακές πίτες που έφτιαξαν με μεράκι και με αγνά ντόπια υλικά: Σπανακόπιτες, τυρόπιτες, γλυκιά κολοκυθόπιτα και κρεατόπιτες με φύλλο ανοιγμένο και σπιτικά φτιαγμένες!

«Σκεφτόμασταν πριν από 18 χρόνια τί να κάνουμε για προσελκύσουμε κόσμο στο χωριό. Έπεσαν διάφορες ιδέες και τελικά συμφωνήσαμε να καθιερώσουμε την Γιορτή Πίτας. Τότε ήμασταν πολύ λίγες γύναικες. Σήμερα, και η γιορτή έχει πλέον καθιερωθεί

και έρχεται πολύς κόσμος και είμαστε πια πολύ περισσότερες γυναίκες!» είπε στην ΕΡΤ Λάρισας η Γεωργία Σούκου, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πυργετού.

Η Γιορτή Πίτας έκλεισε φέτος 18 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής και διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού σε συνεργασία νε το Δ.Τεμπών -ΔΟΠΑΠΕΠ .

Χαιρετισμό για την 18η γιορτή πίτας απηύθυναν ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος ,ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και αντιπεριφερειάρχης Γεώργιος Λαδόπουλος,καθως και ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας .

Keywords
Τυχαία Θέματα