Santorini Arts Factory 2017

11:01 24/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (Santorini Arts Factory) -το οποίο διανύει τον 4ο χρόνο λειτουργίας του- παρουσιάζει, από 27 Ιουλίου έως 22 Σεπτεμβρίου, ένα πλούσιο Φεστιβάλ Τεχνών στη Σαντορίνη, φιλοξενώντας θεάματα υψηλής αισθητικής, από την Ελλάδα και όχι μόνο.

Θέατρο, χορός, μουσικά σύνολα, συναυλίες, κλασική και νέα δραματουργία, θέατρο για παιδιά και εφήβους, διεθνή

έργα, αρχαίο θέατρο στην αγγλική γλώσσα με ελληνικούς υπέρτιτλους, performance, σεμινάρια και εικαστικές εκθέσεις, συμπράξεις και συνεργασίες, είναι μόνο μερικές από τις παραμέτρους που συνθέτουν το μωσαϊκό του φετινού Santorini Arts Factory.

Το Φεστιβάλ Τεχνών επενδύει στον πολιτισμό, στην παιδεία και στον εναλλακτικό τουρισμό, με την πραγματοποίηση δράσεων και καλλιτεχνικών δρώμενων που ως στόχο έχουν την εκπαίδευση και την ενίσχυση της προβολής της νησιωτικής Ελλάδας, της αρχαίας αλλά και της σύγχρονης ιστορίας της Σαντορίνης, όπως και των υλικών και των πολιτισμικών αγαθών που έχει να προσφέρει στους επισκέπτες που καταφτάνουν από όλο τον κόσμο.

Ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ, εντός του ίδιου χώρου, λειτουργεί και το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», το οποίο παρουσιάζει στους επισκέπτες μία ιστορική αναδρομή στον τόπο της Σαντορίνης και τις παραδόσεις της, με επίκεντρο τη διαδικασία παραγωγής και επεξεργασίας σαντορινιάς τομάτας, εκεί ακριβώς όπου στεγάζονται από το 1945 τα μηχανήματα του παλιού Εργοστασίου. Επίσης φιλοξενεί στους χώρους του πωλητήριο με τοπικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς κ.ά.

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης (SAF) είναι βραβευμένο από τον Ευρωπαϊκό Θεσμό EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe)Έως τα τέλη Ιουλίου το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει:ΠΕΜΠΤΗ 27/7 21:30 – ΜΟΥΣΙΚΗ

15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ

12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

Η ορχήστρα της Πράγας παίζει Ροκ

Βιρτουόζοι της Συμφωνικής Ορχήστρας της Πράγας, σε μία κλασσική rock συναυλία!! Κομμάτια των Amy Winehouse, Queen, U2 κ.α. θα μας ταξιδέψουν στην ιστορία της Rock μουσικής. Μια μαγική, ιδιαίτερη, καλοκαιρινή συναυλία.

Βιολί Ι: Igor Lecian

Βιολί ΙΙ: Martin Pachner

Τσέλο Σόλο: Krystof Lecian,˘

Τσέλο: Tomas Hosticka

Κοντραμπάσο: Martin Zpevak,

Πιάνο – πλήκτρα: Martin Levicky,

Φωνή: Ειρήνη Νομικού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/7 21:30 – ΜΟΥΣΙΚΗ/ΧΟΡΟΣ

15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ

12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

Compania Flamenca Sentimientos

Η ομάδα της Compania Flamenca Sentimientos και η Ισαβέλλα Γαλαίου, θα μας ταξιδέψουν με δυναμικούς πολυρυθμικούς αυτοσχεδιασμούς, έντονες χορογραφίες, τραγούδι από ψυχής και δεξιοτεχνία στην φλαμένκα κιθάρα, στις γειτονιές της Ανδαλουσίας, εκεί που επιβιώνει το flamenco puro, τα πιο βαθιά μας συναισθήματα και το duende. Θα μας παρασύρει και θα μας μαγέψει…

Χορός-Palmas: Ισαβέλλα Γαλαίου, Ζωή Πολυκαρπίδου, Ζωή Κριτσοτάκη

Κιθάρα-τραγούδι: Alejandro Gomez Gutierrez

Κρουστά: Pedro Luis Fabian Cordova

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/7 21:30 – ΜΟΥΣΙΚΗ

15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ

12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

Two to tango

Δυο από τους πλέον διάσημους μουσικούς της σύγχρονης τζαζ μουσικής, Ο Richard Smith από την Αμερική και ο Tico Pierhagen απο την Κολομβία, εξερευνούν όλη την γκάμα της τζαζ από την νοτιοαμερικάνικη έως την μπόσα νόβα και τη σάμπα.

Κιθάρα: Richard Smith

Πιάνο: Tico Pierhagen

Guest-κιθάρα: Βασίλης Ρακόπουλος

ΔΕΥΤΕΡΑ 31/7 21:30 – ΘΕΑΤΡΟ

15€ ΚΑΝΟΝΙΚΟ

12€ ΜΕΙΩΜΕΝΟ

Σωκράτης Τώρα (Socrates Nοw)

Μετά από 450 παραστάσεις σε 20 χώρες, ο Σωκράτης του διακεκριμένου με ΕΜMY ηθοποιού Γιάννη Σιμωνίδη παρουσιάζεται για δεύτερη φορά στην Σαντορίνη. Λάβετε θέση στο δικαστήριο της αρχαίας Αθήνας καθώς ο Σωκράτης δικάζεται υπό την απειλή της θανατικής καταδίκης, σε ένα έργο με χιούμορ και αμεσότητα.

Στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση.

info

Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας

Πληροφορίες-προπώληση: Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας, Βλυχάδα Σαντορίνης

Καθημερινά 10:00 – 20:00 | Τ. 22860 85141

Εμπορικό Κέντρο «Φάμπρικα», Φηρά Σαντορίνης

Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 | Τ. 22860 23048

Διάρκεια: 27.7.2017 – 22.9.2017

Keywords
Τυχαία Θέματα