«Τι είναι αυτό;» – Βιώνοντας τους Αστικούς Αγρούς της πόλης στο Χαλάνδρι

07:52 11/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, «Οι σπόροι ταξιδεύουν» στα βόρεια προάστια! Συγκεκριμένα, ο Αστικός Αγρός Χαλανδρίου μάς καλεί να συμμετάσχουμε σε μια εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία, με τίτλο «Τι είναι αυτό;» – Βιώνοντας τους Αστικούς Αγρούς της Πόλης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρέχονται πληροφορίες από τις συλλογικότητες που συμμετέχουν στο Δίκτυο των Ομάδων για τη Φύλαξη Παραδοσιακών Σπόρων στην Αττική, ως προς τη δράση

τους ανά περιοχή, ενώ παράλληλα διοργανώνονται δραστηριότητες με έμφαση στο παιχνίδι. Τα οφέλη της ύπαρξης αστικών αγρών στην πόλη είναι πολλαπλά: μαθαίνουμε να καλλιεργούμε την τροφή μας, χτίζουμε μια αίσθηση αυτάρκειας, εμβαθύνουμε στη σχέση μας με τη γη, μα πάνω απ’ όλα -ζώντας σε τόπους/χώρους αισθητηριακής ομοιομορφίας, άρα σε χώρους αποστέρησης αισθητηριακών ερεθισμάτων- «ξυπνάμε» όλες εκείνες τις αισθήσεις που μας επιτρέπουν να προσλαμβάνουμε τον κόσμο και άρα τον ίδιο τον εαυτό μας. Καλλιεργώντας τη γη, στην πόλη αλλά και εκτός πόλης, ο πλούτος των ερεθισμάτων που δεχόμαστε μάς ενεργοποιούν πολλαπλώς. Ακόμα κι όταν απλά βιώνουμε έναν αστικό αγρό διά της απλής παρουσίας μας, συνειδητοποιούμε τι σημαίνει πραγματικός πλούτος.
Keywords
Τυχαία Θέματα