Ν. Βούτσης και Γ. Τσιρώνης στην επιμνημόσυνη δέηση για τη σφαγή του Διστόμου

00:12 11/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Την μνήμη των 218 μαρτύρων-θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας για τα 72 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου, τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.

Ο πρόεδρος της Βουλής

κατέθεσε στεφάνι στο Μαυσωλείο, όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο νεκρών. Ο κ. Βούτσης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Βουλή εργάζεται εδώ και τρεις περιόδους, με Ειδική Επιτροπή για το θέμα των Γερμανικών Επανορθώσεων. Μάλιστα όπως είπε, βρίσκεται στη φάση της εκπόνησης του πορίσματος και μιας εξωστρεφούς δραστηριότητας, μιας πολιτικής εξόρμησης σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε όλα τα κοινοβούλια, έτσι ώστε νομικά, θεσμικά, ηθικά και πολιτικά να μείνουν ζωντανά τα αιτήματα και οι ενέργειες οι οποίες θα δικαιώσουν άμεσα αυτούς τους ανθρώπους. Είναι ενεργές αυτές οι διεκδικήσεις και εργαζόμαστε ώστε να δικαιωθούν», υπογράμμισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε ότι «ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι πάντα επίκαιρος και οι νεκροί του Διστόμου είναι πάντα ζωντανοί στην ψυχή μας, για να μας θυμίζουν το αληθινό του πρόσωπο. Η δικαστική δικαίωση των θυμάτων του φασισμού δεν είναι στενά οικονομικού χαρακτήρα, αλλά πολιτική, ιστορική και ηθική υποχρέωση της Γερμανικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν τότε», σημείωσε ο κ. Τσιρώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα