Οι μετακινήσεις-Τα πλοία-Οι παραλίες-Τα σχολεία-Τα mall-O τουρισμός-Η εστίαση-Οι μειώσεις-Οι εκκλησίες-Οι νέες ρυθμίσεις-Τα πρωτόκολλα

18:22 28/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Από την Τετάρτη 4 του μηνός στα πλοία αυξήθηκε ο αριθμός των επιβατών κατά 10%, δηλαδή από 50% της χωρητικότητας ανέβηκε στο 60%. Από το Σάββατο 6 Ιουνίου απελευθερώθηκε υπό όρους η εστίαση σε εσωτερικούς χώρους και ξεκίνησε η μουσική στις παραλίες, και στις 15 Ιουνίου «σηκώνουν ρολά» τα γυμναστήρια. Δείτε όλες τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση.

Στα θρανία επέστρεψαν την προηγούμενη Δευτέρα, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων

και επαναλειτούργησαν τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, ενώ μεταξύ άλλων επανεκκίνησαν τις δραστηριότητές τους ξενοδοχεία και καταλύματα 12μηνης λειτουργίας, τα κάμπινγκ, οι επιχειρήσεις εκδηλώσεων και κέτερινγκ, οι θερινοί κινηματογράφοι και τα κολυμβητήρια.

Νέες μειωμένες τιμές ισχύουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά τη μείωση του ΦΠΑ στο 13%. Η τιμή του εισιτηρίου ορίζεται στο 1,20 ευρώ και της μηνιαίας κάρτας στα 27 ευρώ, ενώ θα υπάρξει και δωρεάν πίστωση χρόνου στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών για την περίοδο που κράτησαν τα περιοριστικά μέτρα.

Ελεύθερες είναι πλέον οι μετακινήσεις προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών καθώς και η εστίαση. Επόμενο βήμα ο τουρισμός (από 15 Ιουνίου ανοίγουν τα σύνορα για 29 χώρες – Δείτε τη λίστα)   ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις τουριστικές επιχειρήσεις καθώς και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για το πώς θα λειτουργήσουν τα Γυμναστήρια από τις 29 Ιουνίου.  Στο 13% ο ΦΠΑ στα Μέσα Μεταφοράς-Μείωση ύφεσης το 2020, ισχυρή ανάκαμψη το 2021-Στο επίκεντρο ο εργαζόμενος ανακοίνωσαν οι υπουργοί εξειδικεύοντας τα μέτρα, για ολοκληρωμένο, σαφές σχέδιο για τον Τουρισμό με το «Restart Tourism», μίλησε ο υπουργός Τουρισμού, ενώ ο πρωθυπουργός με το μήνυμά του ήταν σαφής:

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις αρχίζουν στις 15 Ιουνίου ενώ δεν θα γίνουν προαγωγικές εξετάσεις. Εκ περιτροπής λειτουργία με μισούς μαθητές ανά τάξη.

– Τα ΚΑΠΗ θα παραμείνουν κλειστά.

-Δεν θα ανοίξουν ακόμη τα κλειστά γυμναστήρια και οι παιδικές χαρές.

-Σύσταση τηλεργασίας όπου είναι εφικτό.

-Προκρίνεται η χρήση ΙΧ αντί ΜΜΜ

–Περισσότερα δρομολόγια στα ΜΜΜ, λεωφορεία και τραμ.

—Προσέλευση των Δημοσίων υπαλλήλων σε 3 φάσεις, στις 7, 8, και 9 το πρωί.

-Παραμένει η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς που έχουν παιδιά έως 12 ετών.

-Ενθαρρύνεται η χρήση του gov.gr

Παρατείνεται για τρεις μήνες ο νόμος για την α’ κατοικία-Στοχευμένες παρεμβάσεις για τουρισμό, μεταφορές (video)

Παρατείνεται για τρεις μήνες ο νόμος για την πρώτη κατοικία προκειμένου να υπάρξει μαι δεύτερη ευκαιρία για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Στο covid19.gov.gr μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα πάντα γύρω από τον κορονοϊό.

2. Αριθμός βοήθειας για ψυχοσωματική στήριξη ο 10306

    3. Ο παγκόσμιος χάρτης του κορονοϊού

    4. Χρήσιμες συμβουλές έχει δώσει ο λοιμωξιολόγος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα