O «οδικός χάρτης» της επαναφοράς – Τα πρώτα βήματα (live+βίντεο)

18:21 28/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σταδιακά και με προσοχή ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα αναζωπυρώσεων θα γίνουν τα βήματα επαναφοράς στις προ κορονοϊού δραστηριότητες.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι το άνοιγμα της οικονομίας είναι ένα ρίσκο που πρέπει να πάρουμε τώρα, όπως και η επιλογή της ενίσχυσης του εθνικού συστήματος Υγείας. Κερδίσαμε χρόνο και σώσαμε ζωές, είμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με το Φλεβάρη, ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ. Στις 4, 11 και 18 Μαΐου

θα γίνουν τα βήματα σταδιακής επαναφοράς. Ανέφερε ότι δίνεται προτεραιότητα στην απελευθέρωση δραστηριοτήτων που έχουν χαμηλό ή μέσο δείκτη επικινδυνότητας εφόσον τηρούνται τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης αλλά και την πάροδο ικανού χρόνο για την εκτίμηση της κατάστασης και στηρίζεται στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού παρακολούθησης και παρέμβασης, ενός Παρατηρητηρίου για την καταπολέμηση της πανδημίας και την καταγραφή των κρουσμάτων, που θα μετράει το βαθμό επικινδυνότητας και θα προχωράει στην ταχεία λήψη μέτρων αναλόγως του επιπέδου του κινδύνου. Τόνισε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα ΜΜΕ, το άνοιγμα των καταστημάτων στις 10πμ και τη διατήρηση της τηλεεργασίας, σαν μέτρα που βοηθούν στη μη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού πολιτών. Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία με τους επιστήμονες, είναι αυτή που θα αξιολογεί κάθε στάδιο εφαρμογής των μέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα