Χαρίτσης: Αχρείαστο ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων

«Οι πολίτες δεν κλείστηκαν δύο μήνες στα σπίτια τους για να ρισκάρουν εν τέλει να κάνουν τα παιδιά τους πειραματόζωα», διαμηνύει σε oncamera δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με αφορμή τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων, τους οποίους χαρακτηρίζει «αντιφάσεις και παλινωδίες». «Εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία», τονίζει, σημειώνοντας πως

«το άνοιγμα των δημοτικών και των γυμνασίων για είκοσι μόλις μέρες είναι ένα αχρείαστο ρίσκο σε βάρος τόσο των μικρών παιδιών και των οικογενειών τους όσο και των ευπαθών ομάδων».

«Καλούμε την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να ακούσει το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας και της αντιπολίτευσης και να μην συμπεριφερθεί με ανευθυνότητα σε αυτό το κρίσιμο για την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας ζήτημα», καταλήγει.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με τα σχολεία εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Πριν έναν μήνα ισχυρίζονταν, ορθώς, πως το κλείσιμο των σχολείων συνιστά κατεπείγουσα ανάγκη, καθώς τα χαρακτήριζαν «υγειονομικές βόμβες μετάδοσης του ιού».

Τώρα σπεύδουν να τα ανοίξουν, λίγες μόλις μέρες πριν την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, χωρίς να έχουν κάποια σοβαρή επιχειρηματολογία και τεκμηρίωση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει «φοβία» την δικαιολογημένη ανησυχία εκπαιδευτικών και γονέων.

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του οφείλουν να γνωρίζουν πως οι πολίτες δεν κλείστηκαν δύο μήνες στα σπίτια τους για να ρισκάρουν εν τέλει να κάνουν τα παιδιά τους πειραματόζωα.

Το άνοιγμα των δημοτικών και των γυμνασίων για είκοσι μόλις μέρες είναι ένα αχρείαστο ρίσκο σε βάρος τόσο των μικρών παιδιών και των οικογενειών τους όσο και των ευπαθών ομάδων.

Το άνοιγμά τους μπορεί και οφείλει να επανεξεταστεί το Σεπτέμβριο, όταν θα υπάρχει σαφέστερη εικόνα της εξέλιξης της πανδημίας και της διασποράς του ιού στην κοινότητα.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη να ακούσει το σύνολο σχεδόν της κοινωνίας και της αντιπολίτευσης και να μην συμπεριφερθεί με ανευθυνότητα σε αυτό το κρίσιμο για την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας ζήτημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα