Θεσσαλονίκη: Επίσημη πρώτη για το “Ασημένιο Βέλος”

10:32 8/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίσημη πρεμιέρα έκανε στον νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης η αμαξοστοιχία «Ασημένιο Βέλος», που στις 9.05 το πρωί ξεκίνησε από την αποβάθρα 1 το πρώτο της ταξίδι στη διαδρομή προς την Κατερίνη. Πρόκειται για το τρένο που επιλέχθηκε από την ιταλική «Ferrovie dello Stato» (FS), για να πραγματοποιεί μελλοντικά το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε λιγότερες από τρεισήμισι ώρες.

«Είναι μια σημαντική ημέρα η σημερινή για

λόγους ουσίας, αλλά και για λόγους συμβολισμού, γιατί για την κυβέρνησή μας, πρόταγμα είναι ο άνθρωπος» τόνισε σε δηλώσεις του λίγο πριν να ξεκινήσει το ταξίδι του «Ασημένιου Βέλους» ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο τέλος του χρόνου θα παραδοθεί και το τελευταίο σκέλος της σιδηροδρομικής γραμμής ΑθηνώνΘεσσαλονίκης σε πλήρη ηλεκτροδότηση.

Το μεγάλο πλέγμα των μεταφορών θα συνεχίσει να αποτελεί τον πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας. Το 2017 οι μεταφορές είχαν 18% ανάπτυξη, πάνω από τον τουρισμό και έτσι θα συνεχίσουν οι μεταφορές για τα επόμενα δέκα χρόνια», ανέφερε ο κ.Μαυραγάνης.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, υπογράμμισε πως «μπαίνουμε σε μια νέα εποχή για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία βελτιώνει τις υπηρεσίες της, γίνεται πιο ανταγωνιστική και πιστεύω ότι αυτή η νέα εποχή θα βοηθήσει όχι μόνο την ανάπτυξη των μεταφορών, αλλά και στην ανάπτυξη της ίδιας της οικονομίας».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Επίσημη, “Ασημένιο Βέλος”,thessaloniki, episimi, “asimenio velos”