Κομοτηνή: 8-9-2018 Πρωινή Ενημέρωση

10:20 8/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πολιτική
Παιδεία
Έκπτωση 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την πρώτη τοποθέτησή τους σε νησιά της χώρας
Την πρωτοβουλία για παροχή έκπτωσης 50% στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που πρόκειται να στελεχώσουν τις δομές εκπαίδευσης των νησιών της χώρας, για το σχολικό έτος 2018-2019, αποφάσισαν να επαναλάβουν, το Υπουργείο Παιδείας

Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Η επιτυχημένη δράση, που για πρώτη φορά έλαβε χώρα την προηγούμενη χρονιά και έτυχε μεγάλης αποδοχής από τους αναπληρωτές, επαναλαμβάνεται και φέτος, και αφορά στην πρώτη τοποθέτηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία των νησιών, καθώς από 1/1/2019 το μέτρο το Μεταφορικού Ισοδύναμου, στο οποίο έχει προβλεφθεί η εξίσωση του κόστους μεταφοράς της μετακίνησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, θα εφαρμοστεί σε όλα τα νησιά της χώρας. Οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές θα μπορούν να λαμβάνουν έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήριά τους καθώς και στα εισιτήρια των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα) για το διάστημα από 5/9/2018 έως και 11/9/2018. Απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή της έκπτωσης είναι η σχετική Υπουργική Απόφαση που αναφέρει την πρόσληψή τους και η Αστυνομική τους Ταυτότητα. Να σημειωθεί, δε, πως η έκπτωση αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών μέχρι και το τελικό νησί στο οποίο αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Ηλεκτρονική εγγραφή επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2018 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από Δευτέρα 10 έως και Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018. Για την εγγραφή των επιτυχόντων θα λειτουργήσει και φέτος το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους. Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών. Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση , εισάγοντας τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία από την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, μετά τις 10:00 πμ.

Κόμματα – Κινήματα
Κριτική στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης
Κριτική στην κυβέρνηση για τη μη καθαρή έξοδο από το μνημόνιο αφού οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει είναι «ασφυκτικές» άσκησε ο Χρήστος Σταϊκούρας, Βουλευτής Φθιώτιδος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης – ομιλίας στο Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης. Ο κος Σταϊκούρας, εξέφρασε την άποψη ότι η έξοδος από το μνημόνιο δεν είναι καθαρή, διότι οι δεσμεύσεις, όπως είπε, που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι βαριές και πολύχρονες, πολύ πιο ασφυκτικές από αυτές των άλλων κρατών-μελών που βγήκαν από τα μνημόνια.

Κριτική για την επίσκεψη βουλευτών της ΝΔ από τον Δ. Χαρίτου
«Όσοι ανέμεναν νέες ιδέες, καμία νέα πρόταση, από τους τρεις βουλευτές της ΝΔ που επισκέφθηκαν την Κομοτηνή ,θα διαψευστήκαν οικτρά. Φαίνεται πως άλλος ήταν ο λόγος της επίσκεψης τους.Με την συνεχή καταστροφολογία,να μειώσουν την αναμενόμενη απήχηση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, πράγμα βέβαια στο οποίο ατύχησαν.» δήλωσε το μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, κ. Δημήτρης (Τάκης) Χαρίτου και σημείωσε πως «Οι αναφορές του κ Σταικούρα για ανάπτυξη, για επενδύσεις γενικές και αόριστες, αποτελούσαν το προπέτασμα καπνού για να συγκαλυφθεί η εκλεκτική συγγένεια της ΝΔ με την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, που το αποτύπωμα της είναι εμφανές στα κουφάρια της ΒΙ.ΠΕ της Κομοτηνης, από την οποία πέρασαν, αλλά έκαναν πως δεν είδαν τίποτα!». Σύμφωνα με τον κ. Χρίτου «Οι δεσμεύσεις όμως είναι συγκεκριμένες για μειώσεις στους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές και στα μερίσματα ,όταν πρόκειται για τα μεγάλα εισοδήματα. Δεσμεύτηκε, υπερηφανος για την τόλμη του …..ότι η ΝΔ θα προχωρήσει σε περικοπές των Δημοσίων Δαπανών, που για όσους δεν κατάλαβαν ,σημαίνει περικοπές στην υγεία, στην παιδεία ,στην ασφάλιση σε ιδιωτική και με συντάξεις πείνας,σε απολύσεις κά.» Και η αναφορά του κ. Χαρίτου καταλήγει: «Ποια καινούργια ιδέα ; Όλα βγαλμένα απ´το παρελθόν!! Πολιτικές, που δοκιμάστηκαν, απέτυχαν και οδήγησαν τη χώρα στα βράχια…. Το ελπιδοφόρο μήνυμα για τη νέα περίοδο που βρίσκεται η χώρα ,έρχεται σήμερα από το βήμα της ΔΕΘ!»

Στη ΔΕΘ ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης

ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Λεωφορείο θα ναυλώσουν συλλογικότητες της Ροδόπης που πρόσκεινται στο ΚΚΕ προκειμένου να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει στη 1.00 το μεσημέρι μπροστά από τη Δημαρχεία. Ενόψει της παρουσίας του στο εν λόγω συλλαλητήριο ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης με ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα για όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Απορρίπτουμε ως απαράδεκτες τις προκλητικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μας καλεί να συμβιβαστούμε με τις μεγάλες απώλειες σε δικαιώματα και στο λαϊκό εισόδημα στη δήθεν “μεταμνημονιακή εποχή”.» Το Συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα 6:00μμ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Συνδικαλισμός
Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου
«Αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των επόμενων γενεών σε μια κοινωνία με: Σταθερή και Πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα, Υγεία & Ασφάλεια, Δίκαιο και Βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, Συντάξεις, Παροχές, Ελεύθερη Συνδικαλιστική Δράση – Σεβασμό στους Δημοκρατικούς Θεσμούς, Σεβασμό στα Εργατικά Δικαιώματα και στις Εργατικές Κατακτήσεις.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ . Με την ίδια ανακοίνωση το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής απευθύνει κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής όλων των εργαζομένων στο σημερινό μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο, στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής θα συμμετέχει ενεργά και για την μετακίνηση θα ναυλώσει λεωφορεία. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν σήμερα στη 13:00 μ.μ. μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής.

Το ΔΠΘ στην ΔΕΘ
Το παρών του θα δώσει και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 16 Σεπτεμβρίου 2018. Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της “akademia”, του θεματικού αφιερώματος της ΔΕΘ για την εκπαίδευση. Σκοπός της συμμετοχής του Πανεπιστημίου είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τα προπτυχιακά και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τα ερευνητικά προγράμματα, τα προγράμματα κινητικότητας, τις ακαδημαϊκές δράσεις του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών του, παρουσιάζοντας ερευνητικά αποτελέσματα και πρακτικές νέων εφαρμογών. Το περίπτερο του Δ.Π.Θ. θα βρίσκεται στο pavilion 14. Ημέρες και ώρες λειτουργίας της 83ης ΔΕΘ: ΣΑΒΒΑΤΟ&ΚΥΡΙΑΚΗ : 10:00-22:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 16:00-22:00

Εθελοντισμός- Η ώρα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου
Στα πλαίσια λειτουργίας τμημάτων ενισχυτικής – υποστηρικτικής διδασκαλίας σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, o Δήμος Κομοτηνής καλεί γονείς μαθητών γυμνασίου και λυκείου, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, να δηλώσουν συμμετοχή στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, στον 1ο όροφο στην Δ/νση Κοινωνικών Πολιτικών και πιο συγκεκριμένα στην κ. Μακρίδου Άννα, ημέρες Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 08:00 – 14:00 από την Δευτέρα 10/9/2018. Για τη συμμετοχή των μαθητών στα τμήματα αυτά οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά: 1. Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού Εφορίας φορολογικού έτους 2017 2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης 3. Φωτοτυπία ταυτότητας γονέα 4. Αίτηση (συμπληρώνεται στην υπηρεσία). Κατά την εγγραφή να δηλώνεται τηλέφωνο επικοινωνίας, email, και τμήματα στα οποία επιθυμεί να φοιτήσει ο μαθητής. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 25310-83344. Για τις ανάγκες λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Κομοτηνής κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να διδάξουν εθελοντικά, να υποβάλλουν αίτηση εγγράφως ή ηλεκτρονικά στην Δ/νση Κοινωνικών Πολιτικών (τηλ. επικοινωνίας: 2531083344, email: [email protected]). Στην αίτηση να αναγράφεται η ειδικότητα, τηλέφωνο και email. Απαιτούμενες ειδικότητες: Μαθηματικοί, Φυσικοί, Βιολόγοι, Χημικοί, Φιλόλογοι.

Περιφέρεια
Επιτυχημένη η συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού TourNatur στη Γερμανία
Επιτυχημένη η συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην σημαντικότερη τουριστική έκθεση στην Ευρώπη για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού και των υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων TourNatur, η οποία έλαβε χώρα στον Ντίσελντορφ από τις 30 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου 2018. Η ΠΑΜΘ μέσω του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού ΑΜΘ κ. Κωνσταντίνο Αντωνιάδη, άνοιξε ένα κύκλο συμμετοχών σε διεθνείς εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού, στοχεύοντας σε μια αγορά η οποία έχει αυξητική τάση και αναπτύσσεται ραγδαία τόσο στην Γερμανία, όσο και στην υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη. Η TourNatur εστιάζει σε αθλητικές δραστηριότητες όπως η πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, η ποδηλασία, το Κανό Καγιάκ, το παραπέντε, η ιππασία κ.α., δραστηριότητες που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς στην Περιφέρεια ΑΜΘ και συγκεντρώνουν όλο και περισσότερους τουρίστες. Στο περίπτερο της ΠΑΜΘ διατίθετο υλικό προβολής στην Γερμανική γλώσσα για όλη την Περιφέρεια, ως προορισμός, αλλά και των ειδικών μορφών τουρισμού που μπορεί να αναζητήσει ο επισκέπτης.

Στρατός
Πρόγραμμα Κοινωνικής Προσφοράς Ενόπλων ∆υνάµεων
Την Πέµπτη 20 Σεπτεµβρίου στρατιωτικό ιατρικό κλιµάκιο του ∆΄ Σώµατος Στρατού και της 29ης Μηχανοποιηµένης Ταξιαρχίας Πεζικού αποτελούµενο από Ιατρό Άνευ Ειδικότητας και οδοντίατρο, θα επισκεφτεί το µειονοτικό δηµοτικό σχολείο του χ. Χλόη Ν. Ροδόπης, από 09:30Ω έως 11:00Ω, για δωρεάν υγειονοµικές εξετάσεις των µαθητών.

Πολιτισμός
We grow
Ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα το «WE GROW» το υπαίθριο φεστιβάλ για παιδιά στο χώρο πίσω από το Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο με μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις.

Ο κινηματογράφος των δημιουργών
Συνεχίζεται στη ΦΕΞ η δράση «Ο κινηματογράφος των δημιουργών» τις Τρίτες 11- 18 & 25 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Μαθήματα θεάτρου
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής συνεχίζοντας τη μέχρι τώρα πετυχημένη πορεία τού Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας ανακοινώνει την επαναλειτουργία των τμημάτων του για τη θεατρική περίοδο 2018-2019. Το πρόγραμμα των θεατρικών προγραμμάτων θα είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της κάθε ηλικίας στην οποία απευθύνονται. Οι μόνες απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής είναι η αγάπη για τον κόσμο του θεάτρου και η διάθεση για δημιουργική δουλειά. Είναι ανοιχτό σε όλους εκείνους που τους μαγεύει το θέατρο. Είναι ένας τόπος γνωριμίας με τον κόσμο του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών. Φιλοδοξεί να γίνει ένα πεδίο μιας γόνιμης συνάντησης νέων ερασιτεχνών με διάθεση για δημιουργική δουλειά. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στα παραπάνω τμήματα θα πρέπει να προσέλθουν στην πρώτη συνάντηση των τμημάτων στην Καπναποθήκη του Δήμου Κομοτηνής:
Α) Για το Παιδικό τμήμα, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, από τις 6:30 το απόγευμα έως τις 8:30 το βράδυ
Β) Για το Εφηβικό τμήμα, την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, από τις 8:30 έως τις 10:30 το βράδυ
Γ) Για το τμήμα Ενηλίκων αρχαρίων, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, από τις 8 έως τις 10 το βράδυ
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία του ΔΗΠΕΘΕ, στα τηλέφωνα: 2531025970 και 2531037770.

Δύο ιστορίες
Με αφορμή τα βιβλία της «Ασφονντυλίτης» και «Η Γυναίκα που κοιμάται» η Εύη Γεροκώστα θα παρουσιάσει αύριο Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στις έντεκα και μισή το πρωί στον προαύλιο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Κομοτηνής δύο ιστορίες της πέτρας και της θάλασσας.

Αστυνομικό δελτίο
Σύλληψη 20χρονου ημεδαπού για απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας
Συνελήφθη την 5-9-2018 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ξάνθης, 20χρονος ημεδαπός, διότι διέρρηξε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προκαλώντας φθορές σε αυτό, χωρίς όμως να προλάβει να αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό του.

Αθλητικά
10ος Αγώνας Ανάπτυξης Νέων Αγωνιστικής Αναρρίχησης
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής διοργανώνει το 10ο Κύπελλο Αγωνιστικής Αναρρίχησης Ανάπτυξης Νέων στο Κλειστό Γυμναστήριο 1ου Ενιαίου Λυκείου-2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής σήμερα Σάββατο στις 17:00 το απόγευμα και την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στις 10:00.

Καιρός:
Αίθριος, με τοπικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές πιθανόν να σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί από 3 μέχρι 5 και τοπικό στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

www.ert.gr

Keywords
κομοτηνη, ενημερωση, υπουργείο παιδείας, εν λόγω, στην κ, εισιτήρια, δραση, σχολεια, ηλεκτρονική, πανελλαδικες 2012, μνημονιο, κος, συριζα, νεα δημοκρατια, νέα, ΔΕΘ, σημαίνει, ΚΚΕ, παμε, θεσσαλονικη, συμμετοχή, βενιζελος, λεωφορεια, δπθ, pavilion, email, τηλ, αμθ, προσφορες, θεατρο, δηπεθε, συλληψεις, ξανθη, ημεδαπός, επαλ, καιρος, αιγαιο, ert, βιβλια, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , μετρο, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, αποτελεσματα πανελληνιων, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, κοινωνικος τουρισμος, μνημονιο 3, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, αποτελεσματα, βουλευτες, ημεδαπός, αναπληρωτες, δημοκριτειο, ηλεκτρονική, αιτηση, αυτοκινητο, βημα, γερμανια, γυναικα, δουλεια, δπθ, δωρεαν, εξοδος, επαλ, εργασια, ιππασια, νησι, νησια, πλαισιο, προγραμμα, σχολες, τηλεφωνο, το βημα, υγεια, υπουργείο παιδείας, χλοη, ωρα, email, αγαπη, αγορα, αμθ, αννα, αξιοπρεπεια, απηχηση, αφορμη, βορεια, βρισκεται, γινει, γλωσσα, γονεις, δευτερα, διαστημα, διευθυνση, δημος, δηπεθε, δηλωσεις, δωσει, δυτικη, ευη, εγγραφη, ειπε, εισιτήρια, εκθεση, εκθεσεις, εκπαιδευση, ενεργα, εν λόγω, εξετασεις, επενδυσεις, ερχεται, ετος, ευρωπη, ιδεα, ιδεες, ιδια, ιδιο, υπηρεσια, ιστορικο, καγιακ, κανο, κυβερνηση, κυπελλο, κος, λειτουργια, λεωφορειο, λυκειο, μπορειτε, ντισελντορφ, ορειβασια, οχηματων, παιδια, παμε, πεδιο, πεζοπορια, προβληματα, προγραμματα, πρωι, σαββατο, συγκεκριμενα, σειρα, συμμετοχή, σχολειο, ταυτοτητα, ταση, τμημα, τολμη, τριτη, φεστιβαλ, φθορα, φορα, χρηστος, ωρες, αγωνας, απο δευτερα, ασφαλεια, μποφορ, δημητρης, δικαιωματα, εφαρμογη, χωρα, ιατρικο, ηλεκτρονικα, υπουργειο, κινηματογραφος, κλειστο, κυριακη, μπροστα, pavilion, πληροφοριες, σημαίνει, στην κ, θερμοκρασια, υλικο
Τυχαία Θέματα