«Συννεφιές με λιακάδα» στην ΕΡΤ3

10:17 20/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το εξαιρετικό δράμα του Σίλβιο Σολντίνι «Συννεφιές με λιακάδα» (Giorni e nuvole / Days and Clouds), συμπαραγωγής Ιταλίας-Ελβετίας-Γαλλίας 2007, το Σάββατο 20 Μαιου 2017 στις 17:00.

Μία καλογραμμένη και υπέροχα ερμηνευμένη μελέτη ενός φαινομενικά ευτυχισμένου γάμου σε μια αναμενόμενα δύσκολη εποχή, οι «Συννεφιές με λιακάδα» είναι ένα συναρπαστικό δράμα

για τις επιλογές και τις δεσμεύσεις μας.

Υπόθεση: Αυτή είναι η ιστορία της Έλσα και του Μικέλε, ενός ευκατάστατου ζευγαριού που χαίρει κοινωνικής εκτίμησης. Έχουν μία κόρη είκοσι χρόνων και μια εύκολη ζωή, η οποία άνετα επιτρέπει στην Έλσα να αφήσει την καλά αμειβόμενη δουλειά της για να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής της: να επιστρέψει στα πανεπιστημιακά «θρανία» και να πάρει το πτυχίο της στην Ιστορία της Τέχνης. Όμως, αυτή ακριβώς την υπέροχη στιγμή, ολόκληρος ο κόσμος τους γυρίζει ανάποδα και, πριν καν να το καταλάβουν, έχουν πιάσει πάτο. Ο Μικέλε αναγκάζεται να της ομολογήσει πως εδώ και δύο μήνες τον έχουν απολύσει από την επιχείρηση, την οποία πριν αρκετά χρόνια ίδρυσε ο ίδιος. Και να ήταν μόνο αυτό; Το ίδιο τους το σπίτι βγαίνει στο σφυρί, προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη που ο, σχεδόν ανύπαρκτος πια τραπεζικός τους λογαριασμός, αδυνατεί να καλύψει. Φυσικά, η Έλσα, κλονίζεται και τρομοκρατείται από την ξαφνική τους κατακόρυφη πτώση. Παρά το σοκ, όμως, αυτή η ίδια η κρίση που περνούν είναι που της δίνει την ενέργεια ν’ αντιμετωπίσει τα γεγονότα. Ο Μικέλε, από την άλλη πλευρά, εντελώς αποκαρδιωμένος από τις απανωτές αποτυχίες του στην εύρεση εργασίας, παραπαίει μεταξύ φρούδων ελπίδων και αχαρακτήριστης απάθειας, χάνοντας τον έλεγχο. Σύντομα, μια άβυσσος χωρίζει το πρώην αγαπημένο ζευγάρι, φτάνοντάς τους στα όρια του χωρισμού και αμέσως μετά, στη συνειδητοποιήση ότι η απουσία του άλλου κάνει τη ζωή και των δυο τους αφόρητη.

Η ταινία διέπρεψε στα ιταλικά βραβεία κινηματογράφου, γνωστά ως David di Donatello Awards. Πήρε τα βραβεία πρώτης και δεύτερης γυναικείας ερμηνείας για τις Μαργκερίτα Μπάι και Άλμπα Ρορβάχερ, αντίστοιχα. Ήταν υποψήφια για ακόμα πέντε βασικά, μαζί και της καλύτερης ταινίας.

Σκηνοθεσία: Σίλβιο Σολντίνι

Πρωταγωνιστούν: Μαργκερίτα Μπάι, Αντόνιο Αλμπανέζε, Άλμπα Ρορβάχερ, Τζουζέπε Μπατιστόν, Κάρλα Σινιόρις, Πάολο Σασανέλι, Φάμπιο Τροϊάνο, Κάρλο Σκόλα

Διάρκεια: 118΄

Keywords
Τυχαία Θέματα