Με το βλέμμα στο Eurogroup της Δευτέρας

09:21 20/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με όπλο την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και με στόχο την επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει και το θέμα του χρέους, πηγαίνει η Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας, διαμηνύοντας στους δανειστές πως είναι η σειρά τους να τηρήσουν στο ακέραιο τις δεσμεύσεις τους.

«Περιμένουμε τη Δευτέρα στο Eurogroup την αυτονόητη ανταπόκριση των Ευρωπαίων Εταίρων μας στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων εκ μέρους της ελληνικής πλευράς» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Ερωτηθείς κατά πόσον θεωρεί ότι θα έχουμε τη Δευτέρα αποφάσεις ο ΑΝΥΠΕΞ είπε ότι «είναι αισιόδοξος γιατί οι σημαντικές πολιτικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί και απομένει ο τρόπος αποτύπωσής τους».
Αναφορικά με τη διάσταση ΔΝΤ-Γερμανίας ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι «εμείς τηρήσαμε με το παραπάνω τα συμφωνηθέντα και πλέον εναπόκειται στους Εταίρους μας να πράξουν τα ανάλογα».

Να συνεργαστούν εποικοδομητικά προκειμένου να επιτευχθεί μία συνολική συμφωνία, κάλεσε όλους τους εταίρους ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι είναι ώρα να ανοίξει ένα καινούργιο και αισιόδοξο κεφάλαιο για την Ελλάδα.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ενημέρωσε το ΔΣ του Ταμείου για τις επαφές της σχετικά με το θέμα του χρέους, και φέρεται να είπε πως βρήκε συναίνεση από τα μέλη του Washington Group, προσθέτοντας πάντως ότι δεν προέκυψε τελική συμφωνία και οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Πηγή: ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα