Συνεργασία του ΤΕΙ Κρήτης με Κινέζικο ΑΕΙ

12:57 2/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιπροσωπεία έξι καθηγητών του Πανεπιστημίου Ningbo της Κίνας υποδέχθηκε το ΤΕΙ Κρήτης, προκειμένου να συζητηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης η αντιπροσωπεία του Κινέζικου Πανεπιστημίου ξεναγήθηκε στους χώρους του ΤΕΙ Κρήτης και στη συνέχεια είχε συνάντηση με καθηγητές του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και του Εργαστηρίου Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας.
Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της συνεργασίας των δυο φορέων στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού

Προγράμματος Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού», τόσο σε επίπεδο κινητικότητας καθηγητών και φοιτητών, όσο και στο επίπεδο ανάπτυξης ερευνητικής συνεργασίας σε τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας. Το ενδιαφέρον της αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου του Ningbo για έναρξη συνεργασίας με το ΤΕΙ Κρήτης, στους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας, διατυπώθηκε και στη συνάντηση που είχαν με τον Πρύτανη του Ιδρύματος, Νίκο Κατσαράκη, και τους αντιπρυτάνεις, Μανόλη Δρακάκη και Χρήστο Φλώρο.
Ταυτόχρονα, οι καθηγητές πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Ningbo, ήρθαν σε επαφή με καθηγητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και ενημερώθηκαν για τις ερευνητικές δράσεις των θεσμοθετημένων εργαστηρίων του Τμήματος, καθώς και για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών, «Πληροφορική και Πολυμέσα», στο οποίο παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων στην Αγγλικά γλώσσα.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την υπογραφή από τον Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης, του Μνημονίου Συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων, σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά θέματα στον τομέα του τουρισμού. Όπως είπε ο κ. Κατσαράκης, «η νέα αυτή συνεργασία συμβάλλει σημαντικά στο στρατηγικό στόχο του ΤΕΙ Κρήτης για εξωστρέφεια και ενίσχυση της διεθνοποίησής του, καθώς και στην ανάδειξη της Κρήτης σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πόλο ακαδημαϊκών συνεργασιών».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα