Σπυράκη: «Συναντήθηκα με τον Ζάεφ μία φορά, αλλά ήταν τυχαίο»

Μία και μοναδική και μάλιστα τυχαία συνάντηση με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ είχε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, όπως ανέφερε η ίδια την Τρίτη, απαντώντας σε δημοσίευμα της γερμανικής Frankfurter Allgemeine Zeitung για δύο μυστικές συναντήσεις που είχε μαζί του για το ονοματολογικό.

Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ,

η κυρία Σπυράκη είπε: «Πήγα να πάρω καφέ δίπλα από το Ευρωκοινοβούλιο, δεν θυμάμαι πού ακριβώς, πήγαινα να πάρω το τρένο». Πέρα από αυτή την τυχαία συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ, δεν υπήρξε δεύτερη.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν απεσταλμένη του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα.

Προσέθεσε ότι «είχα οδηγία να παρουσιάσω τη θέση μας σε όλους τους εμπλεκόμενους. Γνωριζόμαστε με τον Ζάεφ και έχουμε κοινούς γνωστούς».

Διευκρίνισε μάλιστα ότι με τον Νικολά Ντιμιτρόφ, τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, έχει συναντηθεί «πολλές φορές. Με ρώτησε “τι θα κάνετε;” και του είπα ότι θα ψηφίσουμε ενάντια στον συμβιβασμό που προωθεί ο Τσίπρας και πως μέχρι τότε δεν είχαμε ως κόμμα καμία επίσημη ενημέρωση».

Σε ερώτημα γιατί δεν έγινε γνωστή αυτή η συνάντηση, η εκπρόσωπος της ΝΔ απάντησε ότι «ήταν δημόσια συνάντηση και έχω κάνει και άλλες πολλές τέτοιες. Κυκλοφορούμε στα ίδια σημεία και στα ίδια μέρη. Δεν ανακοινώνουμε κάθε μέρα ποιους συναντάμε. Κάθε μέρα βλέπουμε ανθρώπους που βρίσκονται εκεί (στο Ευρωκοινοβούλιο) διαρκώς».

Τι υποστηρίζει η FAZ

Η γερμανική εφημερίδα είχε αναφέρει την Κυριακή ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ είχε δύο μυστικές συναντήσεις με τη Μαρία Σπυράκη για το θέμα του ονοματολογικού. Η FAZ επικαλείται για αυτό τα πρακτικά συνάντησης των πολιτικών αρχηγών στην ΠΓΔΜ.

Η πρώτη συνάντηση, σύμφωνα με τον Ζόραν Ζάεφ, έγινε τον Δεκέμβριο του 2017 «μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας».

Αυτό είχε αναφέρει ο ίδιος σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στις 31 Ιανουαρίου 2018. Εκεί είπε ακόμη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ότι: «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μεν φιλελεύθερος, επιδιώκει όμως την εύνοια της δεξιάς πτέρυγας του κόμματός του και για τον λόγο αυτό αποδέχεται εθνικιστικές θέσεις στο ζήτημα της Μακεδονίας».

Ο Ζόραν Ζάεφ, σε νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών στις 19 Μαΐου, φέρεται να είπε ότι είχε μία ακόμα συνάντηση στις Βρυξέλλες με την κυρία Σπυράκη, η οποία του μετέφερε τα χαιρετίσματα του κ. Μητσοτάκη και του περιέγραψε τη δύσκολη θέση της ΝΔ, η οποία αγωνιά για ένα μέρος των ψηφοφόρων της.

The post Σπυράκη: «Συναντήθηκα με τον Ζάεφ μία φορά, αλλά ήταν τυχαίο» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα