Κομοτηνή: Η ετοιμότητα του δήμου για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών

12:29 2/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το θέμα της έγκαιρης αντιμετώπισης φυσικών και βιομηχανικών καταστροφών συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο με πρωτοβουλία της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, της κας Φελίνας Καζάκου. «Είναι ο δήμος Κομοτηνής έτοιμος να αντιμετωπίσει φαινόμενα φυσικών ή βιομηχανικών καταστροφών;» αναρωτήθηκε για να προτείνει την καταγραφή των όποιων αδυναμιών υπάρχουν τόσο στην πόλη, όσο και στους οικισμούς.

«Είναι άμεση η ανάγκη μιας τέτοιας μελέτης. Είναι σημαντικό να προλαμβάνουμε κι όχι να αντιμετωπίζουμε εκ των υστέρων δύσκολες καταστάσεις»

σημείωσε. Σύμφωνα με την απάντηση του Δημάρχου Κομοτηνής,του κ. Γιώργου Πετρίδη ο δήμος δεν έχει μείνει σε διαπιστώσεις. «Υπάρχουν σχέδια για δράσεις σε περιπτώσεις πλημμυρών, πυρκαγιών, χιονοπτώσεων ή Βιομηχανικών καταστροφών. » τόνισε. Παράλληλα, μίλησε για παρεμβάσεις σοβαρών έργων που έγιναν, όπου υπήρχαν πλημμυρικά φαινόμενα, σε οικισμούς της Μελέτης, του Κάλχα. Αλλά και στα «ανοιχτά ζητήματα» που αντιμετωπίστηκαν, όπως η έξοδος προς Καρυδιά ή σε απομακρυσμένες γειτονιές. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, υπάρχουν κι άλλα σημεία που χρήζουν αντιμετώπισης, ωστόσο, αν και φαινομενικά μικρά προβλήματα, απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους σημαντικές παρεμβάσεις, όπως στην οδό Φιλιππουπόλεως ή στην είσοδο της Κομοτηνής. «Για να αντιμετωπιστεί ένα μικρό κομμάτι που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, χρειάζεται μεγάλη παρέμβαση, ασύμμετρα μεγάλη.» είπε.

Όσον αφορά στο σχέδιο μετακίνησης πληθυσμού, εάν προκύψει ανάγκη, όπως τόνισε ο κος Πετρίδης αυτό «επικαιρο-ποιήθηκε» ακόμη περισσότερο με την αξιοποίηση των αρχείων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι υπηρεσίες του δήμου γνωρίζουν ποιος, τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζει και πού μένει, ώστε να απομακρυνθεί έγκαιρα, εφόσον χρειαστεί. Μάλιστα, ανέφερε ως πετυχημένο παράδειγμα αντίδρασης την κινητοποίηση του δήμου στην πυρκαγιά στην Alfa Beta Roto Την επικαιροποίηση του συνόλου του σχεδιασμού αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ζήτησε και η κα Ελένη Λαφτσή. Ενώ η κα Καζάκου δευτερολογώντας πρότεινε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τον «Τρελοχείμαρο» (καθαρισμός αυτού), αλλά και να ελεγχθούν τα δένδρα που βρίσκονται στις αυλές των σχολείων.
Φώτο: Στιγμιότυπα από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ρεπορτάζ-κείμενο -φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα