Συνεχίζουν την κατάληψη στο Μανταμάδο

15:40 5/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνεχίζεσαι η κατάληψη στο Λύκειο Μανταμάδου λόγω ελλείψεων καθηγητών βασικών ειδικοτήτων.

Τα παιδιά ξεκίνησαν την Παρασκευή την κατάληψη του σχολείου τους μετά την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στη Μυτιλήνη και καθώς δεν έχουν λάβει απαντήσεις για το πότε θα καλυφθούν τα κενά, συνεχίζουν και σήμερα. Αν και δεν υπάρχει ενημέρωση στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , όπως τόνισαν στην ΕΡΤ Αιγαίου παιδιά από το λύκειο Μανταμάδου,

την κινητοποίησή τους στηρίζουν και τα παιδιά του γυμνασίου , τα οποία έχουν κενά στο μάθημα των μαθηματικών. Πάντως τα ίδια τα παιδιά τόνισαν στην ΕΡΤ Αιγαίου ότι δε θέλουν να κρατήσουν για πολλές μέρες την κινητοποίηση γιατί είναι άδικο και για τα υπόλοιπα παιδιά που χάνουν τα μαθήματά τους και ελπίζουν ότι σύντομα θα έχουν καλές ειδήσεις για την πρόσληψη των καθηγητών τους.

Τα κενά των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών δηλώθηκαν την Παρασκευή στο σύστημα του Υπουργείου Παιδείας, που για ολόκληρη την περιφέρεια φτάνουν τα 30 στη Β’ βάθμια και Α’ βαθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου Αριστείδη Καλάργαλη, δηλώθηκαν όλα τα κενά που γνωστοποιήθηκαν από τις διευθύνσεις και είναι θέμα ωρών η ανακοίνωσή από το Υπουργείο Παιδείας για τις προσλήψεις.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο παιδείας την Παρασκευή γνωστοποιεί ότι «εγκρίθηκαν από τη βουλή πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την άμεση πρόσληψη 1.000 αναπληρωτών καθηγητών. Οι προσλήψεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες με σκοπό να καλυφθούν κενά που δημιουργήθηκαν από την ανάγκη να διοχετευθεί διδακτικό προσωπικό σε κρίσιμα σημεία του εκπαιδευτικού συστήματος».
Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα