Κομοτηνή: Σύσκεψη για τα ζητήματα της Περιφέρειας υπό την προεδρία της Υφυπουργού Εσωτερικών

14:20 5/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες, αλλά και το χώρο της Τ.Α. με την υλοποίηση του Προγράμματος «Φιλόδημος» , τον Αναπτυξιακό Νόμο και τις επενδύσεις που υλοποιούνται στην περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης απασχόλησαν την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κομοτηνή υπό την προεδρεία της Υφυπουργού Εσωτερικών, της κα Κατερίνας Νοτοπούλου.

Παρουσία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Ροδόπης, των κ.κ. Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ, του μέλους της ΝΕ κ. Δ. Χαρίτου, του συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης κ. Σταμάτη Σακκελίων και αυτοδιοικητικών της περιοχής, όπως ο Δήμαρχος Ιάσμου, ο κ. Καδή Ισμέτ και Μαρωνείας Σαπών, ο κ. Γιάννης Σταυρίδης , ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Δ. Πολιτειάδης κ.α. συζητήθηκαν ζητήματα της περιοχής, αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών.

«Θα υπάρξουν νέες συνέργειες στο μέλλον για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων που δίνει το πρόγραμμα του ΥΜΑΘ με στόχο την υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδιασμού έτσι όπως εκπονήθηκε στο αναπτυξιακό συνέδριο στην Κομοτηνή.» υποσχέθηκε η Υφυπουργός και μίλησε για αρκετές επιχειρήσεις από την Περιφέρεια, που αξιοποιούν τις δυνατότητες που δίνει ο Αναπτυξιακός Νόμος, επιχειρήσεις που έχουν ενισχυθεί με σημαντικά ποσά άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ, από την Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του ΥΜΑΘ. «Ανοίγεται μπροστά μας ένα εξαιρετικά αισιόδοξο σκηνικό με την δημιουργία και λειτουργία κοινωνικών δομών, υποδομών, αλλά και της σύνδεσης του αγωγού Φυσικού Αερίου με το οικιακό δίκτυο εντός του 2019.» τόνισε η Υφυπουργός.

Για την γέφυρα του Ιάσμου

Σε ερώτηση της ΕΡΤ Κομοτηνής για το θέμα της γέφυρας που κατέρρευσε στον Ίασμο της Ροδόπης πριν 14 μήνες απάντησε: «Μας διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης πως έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει (ενν. η αποκατάστασή της). Από την πρώτη στιγμή ο κος Χαρίτσης, τότε σε άλλο Υπουργείο, είχε εγκρίνει το ποσό του 1,300.000, λύθηκαν και τα γραφειοκρατικά ζητήματα που υπήρχαν κι από εκεί και πέρα το «τρέχει» η Περιφέρεια.»

Για την επίσκεψη στην Οργάνη
Για την επίσκεψη της στην Οργάνη σημείωσε ότι τρία μειονοτικά σχολεία της περιοχής θα ταξιδέψουν στην Αθήνα με την στήριξη του ΥΜΑΘ και του Υπουργείου Παιδείας.

Για την συνάντηση με τους εκπαιδευτές Υποψηφίων Οδηγών
Νωρίτερα, η κα Νοτοπούλου είχε συνάντηση με την συντονιστική επιτροπή εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών της Περιφέρειας Αν.Μ.Θράκης. Το προεδρείο της επιτροπής της παρέδωσε ψήφισμα με το οποίο εκφράζουν την διαμαρτυρία τους επειδή για 6η συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζεται η αποχή των εξεταστών από τις εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών «με αποτέλεσμα», όπως υποστήριξε, « πέρα από την συσσώρευση και ταλαιπωρία των μαθητών να έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα επιβίωσης στις σχολές.» Η κα Νοτοπούλου δεσμεύτηκε να προωθήσει το αίτημα τους στο αρμόδιο υπουργείο.
Φώτο:Στιγμιότυπα από τη σύσκεψη ρεπορτάζ,κείμενο, φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα