Γρ. Στεφανίδης: «Προπόνηση με Πετρούνια… άνοδο με Πανσερραϊκό»

15:36 5/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Με νίκη συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Γρηγόρη Στεφανίδη με τα χρώματα του Πανσερραϊκού.

Ο 22χρονος τερματοφύλακας πανηγύρισε με τους νέους του συμπαίκτες τη νίκη στη Ξάνθη κόντρα στον Άρη Αβάτου, είχε τη δική του συμβολή σε αυτήν την επιτυχία κι έδειξε ότι αν και βρίσκεται λίγες μέρες στις Σέρρες έγινε κι αυτός… «λιοντάρι». Ο Γρηγόρης Στεφανίδης μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ

Σερρών για το ντεμπούτο του, την πορεία του Πανσερραϊκού στο πρωτάθλημα αλλά και για την απόφαση του πριν από χρόνια να αφήσει την ενόργανη, κι ενώ μια εβδομάδα έκανε προπονήσεις στο ίδιο γυμναστήριο με τον Λευτέρη Πετρούνια, για να φορέσει γάντια και να γίνει ο «φύλακας-άγγελος» στη εστία της ομάδας του.

Ο Γρηγόρης Στεφανίδης μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

–Τη νίκη του Πανσερραϊκού στη Ξάνθη:

«Δόξα Τω Θεό πήραμε μια σημαντική νίκη μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα και κόντρα σε μια ομάδα που στο γήπεδο της δεν είχε δεχθεί γκολ. Για πρώτο ματς είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που πήραμε αυτό το διπλό».

-Για την δική του καλή εμφάνιση

«Αυτή είναι και η δουλειά μου. Να κάνω ότι το καλύτερο για την ομάδα. Πιο σημαντικό είναι η νίκη της ομάδας»

-Για την εξέλιξη του αγώνα:

«Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες προσέχαμε τις κινήσεις μας. Εμείς είχαμε την τύχη να προηγηθούμε με ένα αυτογκόλ και μετά πήραμε τα πάνω μας. Δημιουργήσαμε κι άλλες ευκαιρίες και πετύχαμε ακόμα ένα γκολ»

-Για το πόσο σημαντικό ήταν το πρώτο γκολ:

«Το πρώτο γκολ έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο γιατί έπεσε η ψυχολογία του αντιπάλου και ταυτόχρονα ανέβηκε η δική μας. Ήρθε το δεύτερο γκολ και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα μετά».

-Για τον Άρη Αβάτου:

«Είναι μια πολύ σκληρή ομάδα και ξέραμε ότι στην έδρα της είναι δυνατή και δεν δέχεται γκολ».

-Για το ότι μπήκε γρήγορα στο κλίμα της ομάδας:

«Ήμουν με τρεις προπονήσεις αλλά έμαθα γρήγορα τους συμπαίκτες μου. Μπήκα πολύ γρήγορα στο κλίμα της ομάδας και σε αυτό βοήθησαν οι συμπαίκτες μου που είναι όλοι τους νέοι σε ηλικία και πολύ καλά παιδιά. Στον Πανσερραϊκό υπάρχει πολύ καλό οικογενειακό κλίμα που δύσκολα το συναντάς σε άλλες ομάδες».

Για τους πανηγυρισμούς μετά το τέλος του αγώνα:

«Ήταν ιδιαίτερη η χαρά μας γιατί πετύχαμε μια νίκη σε μια πάρα πολύ δύσκολη έδρα και σε μια περίοδο που χρειαζόμασταν πάρα πολύ τη νίκη. Κάναμε το διπλό και πήγαμε να πανηγυρίσουμε μαζί με τον κόσμο μας»

-Για το τι σημαίνει αυτή η νίκη για την ομάδα:

«Αυτή η νίκη θα μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ουσιαστικά είναι μια καινούργια αρχή».

-Για την μεταγραφή του στον Πανσερραϊκό:

«Είμαι πάρα πολύ τυχερός και χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτήν την ομάδα, γιατί είναι μια ιστορική ομάδα, μια ομάδα νεανική τη φετινή περίοδο, μια ομάδα με παραστάσεις στη Σούπερ Λιγκ, μια ομάδα που αναδεικνύει παίκτες και μια ομάδα που έχει πολύ κόσμο που την αγαπάει. Έχω δει φωτογραφίες και βίντεο από παιχνίδια του Πανσερραϊκού που το γήπεδο ήταν γεμάτο και θέλουμε κι εμείς με την προσπάθεια μας να κάνουμε τον κόσμο να γυρίσει στο γήπεδο».

-Για το πώς νιώθει ένας παίκτης όταν φορά τη φανέλα μιας ιστορικής ομάδας:

«Όταν φορά τη φανέλα μιας ιστορικής ομάδας νιώθεις διαφορετικά όταν παίζεις για αυτήν. Έχεις μια ώθηση, μια αυτοπεποίθηση, είσαι πολύ καλύτερος».

-Για το πώς βρήκε τις συνθήκες στην ομάδα της οποίας επικεφαλής είναι ένας άνθρωπος, ο Νίκος Κατσαβάκης με πολλές παραστάσεις από το πανευρωπαϊκό ποδόσφαιρο:

«Φαίνεται ότι γνωρίζει από ποδόσφαιρο γιατί η ομάδα είναι πάρα πολύ οργανωμένη. Η διοίκηση έχει κάνει καταπληκτική δουλειά, από αυτά που έχω δει το διάστημα που είμαι στην ομάδα και μπορώ να πω ότι έχω δει πράγματα που σε άλλες ομάδες Γ εθνικής δεν υπήρχαν όσον αφορά την οργάνωση».

Για τη συνέχεια στο πρωτάθλημα:

«Εμείς κοιτάμε κάθε Κυριακή να παίρνουμε το καλύτερο που μπορούμε, τη νίκη και ότι είναι να έρθει θα έρθει αλλά ο στόχος είναι κάθε Κυριακή η νίκη».

-Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου:

«Έχω ενημερωθεί ότι είναι μια καλή ομάδα ο Απόλλων Παραλιμνίου αλλά δεν έχει τόσο καλά αποτελέσματα. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κερδίσουμε και πάλι σε αυτό το τοπικό ντέρμπι για να είμαστε ακόμα πιο ανεβασμένοι για το επόμενο ματς».

-Για τις προσωπικές φιλοδοξίες του:

«Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες ταυτίζονται με τους στόχους της ομάδας μας. Θα ήθελα μια άνοδο με τον Πανσερραϊκό. Πρώτα να πετύχει η ομάδα τους στόχους της και μετά όλα τα άλλα».

Για τη σύγκριση των ομίλων της Γ εθνικής σε βορρά και νότο:

«Από ένα παιχνίδι που παίξαμε τώρα, πιστεύω ότι ο όμιλος στο βορρά είναι πιο σκληρός και πιο δυνατός, αν και στο νότο υπάρχουν ιστορικές ομάδες»

-Για την ενασχόληση του με την ενόργανη γυμναστική:

«Από πέντε χρονών ξεκίνησα να ασχολούμαι με την ενόργανη γυμναστική και είχα αρκετές Πανελλήνιες διακρίσεις. Δεν το μετάνιωσα που αποφάσισα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο. Η ενόργανη με βοήθησε πάρα πολύ για τη θέση που επέλεξα στο ποδόσφαιρο γιατί η ενόργανη για πολλά αθλήματα είναι βάση, σου δίνει εφόδια αρκετά. Στο κομμάτι του τερματοφύλακα στον τομέα της έκρηξης, της ταχυδύναμης, έχεις αλτικότητα κ.α»

-Για τις επιτυχίες του Λευτέρη Πετρούνια:

«Με τον Λευτέρη είχαμε βρεθεί για μια εβδομάδα να κάνουμε προπόνηση στο ίδιο γυμναστήριο. Είναι ένας πολύ μεγάλος αθλητής που το μυστικό του είναι το πείσμα του και η αμέτρητη δουλειά».

Φώτο: sportsaddict.gr

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα