Συνεχίζεται μέχρι αύριο η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ- «Ασφυξία» στην Αθήνα από τα σκουπίδια (video)

12:56 28/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε οριακό σημείο έχει περιέλθει η κατάσταση στους δρόμους των μεγάλων πόλεων όπου σωρεύονται βουνά απορριμμάτων, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική ιδιαίτερα για τους κατοίκους της Αθήνας, όσο οι ώρες περνούν και ο υδράργυρος ανεβαίνει, μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να συνεχίσει μέχρι την Πέμπτη τις κινητοποιήσεις της.

Σήμερα αναμένεται να βγουν τα οχήματα της ιδιωτικής εταιρείας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ώστε να ξεκινήσει

η αποκομιδή των σκουπιδιών στον κεντρικό δήμο. Στη διάρκεια της ημέρας θα αρχίσουν και οι ψεκασμοί στους κάδους για την αποφυγή μολύνσεων.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης υπέγραψε την απόφαση για ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής των απορριμμάτων και σήμερα θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και της εταιρείας, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα το καθάρισμα από τα «βουνά» των σκουπιδιών.

Η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία προχώρησε χωρίς την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής μετά τις αλλεπάλληλες χθεσινές προσπάθειες από τα μέλη της και της κατάληψης του χώρου όπου συνεδρίαζαν από εργαζόμενους στην καθαριότητα. Η ανάθεση σε ιδιώτη προβλέπει την αποκομιδή 1.200 τόνων σκουπιδιών, μέσα σε τρεις ημέρες, ενώ οι συμβασιούχοι σε γενική συνέλευση θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

«Πάμε σε νόμιμο προσωπικό στον τομέα της καθαριότητας» δήλωσε ο Κώστας Πουλάκης, Γ.Γ. υπ. Εσωτερικών στην Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ. «Η τροπολογία που ψηφίστηκε βάζει φραγμό σε ιδιωτικά συμφέροντα και εργολάβους» πρόσθεσε.

«Η πρόταση της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους είναι η καλύτερη δυνατή που τηρεί τη νομιμότητα, καθώς οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η μόνη λύση είναι η μονιμότητα. Οι συμβασιούχοι παίρνουν τα μάξιμουμ δυνατόν κριτήρια μοριοδότησης» σημείωσε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε πως μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός θα παραμείνουν στις δουλειές τους. Όπου υπάρχουν συμβασιούχοι, εξήγησε, η μοναδική λύση είναι να προκηρυχθούν διαγωνισμοί.

Κάλεσμα στους συμβασιούχους της καθαριότητας να γυρίσουν στη δουλειά τους και στην κυβέρνηση «να κάνει αυτά που πρέπει» απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι «οι πολίτες υποφέρουν από τη χαοτική κατάσταση με τους τόνους σκουπιδιών».

Σχετική είδηση: Κόντρα με φόντο τις κινητοποιήσεις στην καθαριότητα – Συνεχίζεται μέχρι την Πέμπτη η απεργία (video)
Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα