Από Ευρώπη μέχρι Κίνα στο Crans Montana - Ευρεία κάλυψη

Διεθνές ενδιαφέρον συγκεντρώνει η έναρξη της Διάσκεψης για την Κύπρο στον Κραν Μοντάνα, αφού οι μόνιμοι ανταποκριτές διεθνών πρακτορείων ειδήσεων και διεθνών ΜΜΕ στα κεντρικά γραφεία των ΗΕ στη Γενεύη, ήρθαν στο ελβετικό θέρετρο για να καλύψουν τις εργασίες.

Ανταποκριτές του AFP, Reuters, του κινεζικού πρακτορείου Xinua, του κρατικού πρακτορείο της

Ισπανίας, ρωσικών ΜΜΕ, του τουρκικού πρακτορείου Ανατολή και άλλοι, κάλυψαν τις αφίξεις των επισήμων και θα παραμείνουν σήμερα στο Κραν Μοντάνα τουλάχιστον μέχρι τη μεσημεριανή ενημέρωση και τις δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Ο κ. Έιντε με την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, προσήλθαν στο συνεδριακό κέντρο όπου διεξάγεται η Διάσκεψη μετά τους Βρετανούς που προσήλθαν πρώτοι. Έιντε και Σπέχαρ έβγαλαν φωτογραφία με όλους τους συμμετέχοντες. Ο πιο διαχυτικός ήταν ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, με τη σταυρωτή χειραψία. Όπως ενημερωθήκαμε, εκπρόσωπος και της ελβετικής κυβέρνησης προσήλθε για την έναρξη της Διάσκεψης.

Απεσταλμένοι τ/κ ΜΜΕ βρίσκονται επίσης από χθες στο Κραν Μοντάνα, τόσο από έντυπα όσο και από τηλεοπτικά ΜΜΕ, αλλά και ανταποκριτές τουρκικών ΜΜΕ στην τ/κ πλευρά.

LIVE: Σε εξέλιξη η Διάσκεψη για την Κύπρο στο Crans-Montana

Έξω από την αίθουσα Τύπου που έχει δημιουργηθεί στο συνεδριακό κέντρο, βρίσκεται υπάλληλος του τοπικού τουριστικού οργανισμού, δίδοντας πληροφορίες για το θέρετρο του Κραν Μοντάνα.

Οι δύο ηγέτες και οι δύο ΥΠΕΞ Ελλάδας και Τουρκίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δημοσιογράφων για ένα σχόλιο. Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζι είπε καλημέρα και στις τρεις γλώσσες, τουρκικά, ελληνικά και αγγλικά.

Έχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας από την ελβετική αστυνομία στην είσοδο του θερέτρου, ενώ το πρωί της περιοχής υπερίπτατο και στρατιωτικό ελικόπτερο. Για την είσοδο και έξοδο από το συνεδριακό κέντρο υπάρχει αστυνομικός έλεγχος για τους δημοσιογράφους, αλλά και τους διαπιστευμένους ανταποκριτές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα