Κομοτηνή: ΕΡΤ Δελτίο Ειδήσεων 28-06-2017

11:54 28/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αυτοδιοίκηση

Δράσεις φιλοξενίας και στήριξης παιδιών απόρων οικογενειών και παιδιών με αναπηρία, συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκατομμυρίων ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστου Μέτιου, τρεις νέες πράξειςπου αφορούν τη φροντίδα, τη φιλοξενία και τη στήριξη παιδιών απόρων οικογενειών και παιδιών με αναπηρία, συνολικού προϋπολογισμού 2.787.075 ευρώ, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020.
Συγκεκριμένα, η πρώτη πράξη θα παρέχει σε γυναίκες και άνδρες με εισοδήματα

κάτω του ορίου της φτώχειας, που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων, θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων και παιδιών, σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
Η πράξη αφορά σε περίπου 780 ωφελούμενους.
Η δεύτερη πράξη στοχεύει στην ενίσχυση γονέων, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και έχουν εξαρτώμενα παιδιά και εφήβους με νοητική ή/και κινητική αναπηρία.
Από την πράξη αναμένεται να χρηματοδοτηθούν 20 ωφελούμενοι.
Τέλος, η Τρίτη πράξη αφορά την υλοποίηση εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Κλιματιζόμενες αίθουσες για ευπαθείς ομάδες διαθέτει ο Δήμος Κομοτηναίων στο Α ΚΑΠΗ για τις μέρες του καύσωνααπό σήμερα ως την Κυριακη

Ο Δήμος Κομοτηνής σε εφαρμογή κατεπείγοντος εγγράφου του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΕΣΚΕ) Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, για πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, 1)ορίζει υπεύθυνη για το συντονισμό και τις απαιτούμενες δράσεις για την προστασία του κοινού από τις υψηλές θερμοκρασίες και για το διάστημα από σήμερα μέχρι και Κυριακή 2-7-2017, την κα Παπανικολάου Αναστασία(τηλ.6974988106), Προϊσταμένη του Α΄ ΚΑΠΗ Δήμου Κομοτηνής με αναπληρώτρια την κα Μαρία Μερέτη (τηλ. 6946796063), υπάλληλο του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής.
2)Καθορίζει χώρο φιλοξενίας του κοινού για την αποφυγή των επιπτώσεων από τον καύσωνα, την αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ που βρίσκεται στη Δημοτική αγορά (κλιματιζόμενη αίθουσα), επί της οδού Φιλίππου 2-4.
3)Εφιστά την προσοχή στο κοινό και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες (με αναπνευστικές, καρδιαγγειακές παθήσεις), προς αποφυγή δυσάρεστων για την υγεία τους επιπτώσεων, να προσέρχονται τις ημέρες των υψηλών θερμοκρασιών στο Α΄ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής.

Εκδήλωση για την πρόληψη ατυχημάτων στην Ξάνθη στις 6:30 το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την Πρόληψη και αντιμετώπιση ατυχημάτων και έκτακτων αναγκών, καθώς και τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:30 μ.μ., στο Ίδρυμα Θρακικής τέχνης και Παράδοση και έχει ως στόχο την έγκυρη ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους τρόπους πρόληψης, αποφυγής ή περιορισμού των κινδύνων και είναι ανοιχτή για το κοινό.
Εκπρόσωποι του λιμενικού, της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας θα περιγράψουν τα συχνότερα φαινόμενα έκτακτων αναγκών.
Παράλληλα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα ενημερώσει σχετικά με τη δράση του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης και με τη δυνατότητα συμμετοχής στο εθελοντικό αυτό σώμα, ενώ η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης θα πραγματοποιήσει επίδειξη πρώτων βοηθειών.

Κόμματα

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης-Ροδόπης:, υπογράφουν κοινή δήλωση για την υπόθεση του εκπαιδευτικού Χότσικα Νιχάτ και κάνουν λόγο για “Παιχνίδια μικροπολιτικής στη μειονοτική εκπαίδευση”
Τη διαφωνία τους με τις κινήσεις τόσο του Μειονοτικού Γυμνασίου στο χειρισμό της υπόθεσης Χότσικα Νιχάτ όσο και τις ανακοινώσεις των αποφοίτων της ΕΠΑΘ εκφράζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των νομών Ξάνθης – Ροδόπης,Γιαννακίδης Στάθης, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Στογιαννίδης Γρηγόρης, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Μουσταφά Μουσταφά, οι οποίοι υπογράφουν κοινή δήλωση και κάνουν λόγο για συζήτηση που ξεφεύγει από την ουσία και αναλώνεται σε παιχνίδια μικροπολιτικής, ενώ αναφέρουν ότι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από την Ξάνθη υλοποιούνται στο ακέραιο.
Πρωτογενής Τομέας
Σε μελέτη τίθεται Ηλεκτρονική εφαρμογή χρήσης γης με προοπτική τις νέες καλλιέργειες, από την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης

Την εκπόνηση μελέτης για Ηλεκτρονική Εφαρμογή που θα αφορά την χρήση Γης γεωμετρικά και φυσικά και που θα δίνει τις πρώτες πληροφορίες εδαφολογικής ανάλυσης στους Αγρότες για ενασχόληση με νεες καλλιέργειες, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης.
«Αυτό θα μειώνει το ρίσκο των Αγροτών και με μεγαλύτερη ασφάλεια θα προτιμούν τις νέες καλλιέργειες, που η εφαρμογή αυτή στοχεύει και στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών. Η μελέτη θα ανατεθεί στο Πανεπιστήμιο Αριστοτέλειο ή Δημοκρίτειο, τα στοιχεία που χρειάζονται είναι πολλά, οπότε η εφαρμογή θα είναι έτοιμη σε ένα χρόνο περίπου».
Εξ άλλου ο κ. Τσαλικίδης ανέφερε και την επίσκεψη σήμερα στην Κομοτηνή του προέδρου του ΕΛΓΑ, Θεοφάνη Κουρεμπέ, ο οποίος θα έχει σύσκεψη στις 10 το πρωΐ με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο.
Στη σύσκεψη θα τεθούν θέματα έγκαιρης και δικαιότερης καταβολής των αποζημιώσεων Αγροτών και Κτηνοτρόφων. Επίσης θα εξετασθούν και λύσεις για προστασία από τις χαλαζοπτώσεις, με αντιχαλαζιακά δίχτυα , κυρίως σε αμπέλια και κερασιές.
Ο κ. Τσαλικίδης στάθηκε και στην αντιμετώπιση της χαλαζόπτωσης και με ψεκασμούς όπως γίνεται σε άλλες περιοχές της χώρας και υπάρχει αποτέλεσμα.

Οικονομία
Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιο-Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης σήμερα στις 6:30 μ.μ.

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης με τη συμμετοχή όλων των αντιπροσώπων της Ο.Ε.Β.Ε.Σ. στο Ν. Ροδόπης των Σωματείων της θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:30 μ.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Κατά τη διάρκειά της θα γίνει και η εκλογή του 9/μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, όπως επίσης και η εκλογή Αντιπροσώπων στη Γ.Σ.Ε.Β.Ε. Ελλάδος.

Σύλλογοι
Η 5η Συνάντηση παιδικών χορευτικών τμημάτων σήμερα στις Σάππες στο θέατρο Δημήτρης Τσετινές

Η 5η Συνάντηση ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ πραγματοποιείται στις Σάππες στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Σαπών «Δημήτρης Τσετινές» σήμερα στις 8μμ. Στην 5η Συνάντηση συμμετέχουν : Ο Σύλλογος Εβριτών Ν Ροδόπης , ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Προσκυνητών, ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξυλαγανής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αρσακείου «ΤΟ ΕΥΘΥΜΙΟ», ο Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης Σαπών «ΔΡΩ», ο Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά».
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν χοροί από την Ανατολική Θράκη ,Ανατολική Ρωμυλία και τον Πόντο .

Το έθιμο του Κλήδονα την Κυριακή στο Μουσειακό Παραδοσιακό Οικισμό Σαρακατσάνων στη διαστάυρωση Φαναρίου

Την ερχόμενη Κυριακή θα αναβιώσει το έθιμο του Αη Γιάννη του Κλήδονα, στον Μουσειακό Παραδοσιακό οικισμό Σαρακατσάνων Θράκης, στις 7:30 το απόγευμα.
Τα μέλη του συλλόγου μαζί με τον πρόεδρο Γιώργο Νάκο, πραγματοποιούν στο χώρο όλες τις απαραίτητες εργασίες, για να θαυμάσει ο κόσμος το έθιμο. Μετά την αναπαράσταση του εθίμου και του χορού του ταψιού, θα ακολουθήσει γλέντι και χορός.

Πολιτισμός
Δύο Μουσειολόγους στο Μουσείο Καραθεοδωρή μέσω κοινωφελούς προγράμματος του Δήμου Κομοτηναίων

Δύο Μουσειολόγους αποκτά το Μουσείο Καραθεοδωρή, μέσω κοινωφελούς προγράμματος του Δήμου Κομοτηναίων.
Με την παρουσία των δύο Μουσειολόγων, ανοίγει ένα νέο πεδίο δράσεων και υλοποίηση προγραμμάτων, για τους μαθητές, αλλά και για μεγαλύτερες ηλικίες και επιστημονικούς συλλόγους, αλλά και για την ψηφιακοποίηση του αρχείου το Μουσείου.
Η παρουσίαση των δύο Μουσειολόγων έγινε χθες από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή, Αθανάσιο Λιπορδέζη.
Παράλληλα ο κ. Λιπορδέζης , παρουσίασε ένα νέο απόκτημα για το Μουσείο Καραθεοδωρή, από τον Βασίλη Κέκκερη, που αφορά μια ευχαριστήρια επιστολή του ίδιου του Κων/νου Καραθεωδορή, προς κάποιο καθηγητή Ρουσόπουλο στην ημερομηνία 2 Ιουνίου 1934, ο οποίος ζήτησε την γνώμη του Καραθεοδωρή για το βιβλίο του περί σιδηρών κατασκευών.

“Όπερα Της Πεντάρας” του Μπέρτολτ Μπρεχτ στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Ξάνθης σήμερα και αύριο στις 9:15
Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, στηρίζοντας τις εμπνευσμένες καλλιτεχνικές προσπάθειες που γίνονται στον τόπο, συνδιοργανώνει με το Θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά Του Νέστου τη θεατρική παράσταση “Όπερα Της Πεντάρας” του Μπέρτολτ Μπρεχτ που θα παρουσιαστεί στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο σήμερα και αύριο στις 21.15.
Η Σκηνοθεσία της Πολυξένης Καρακατσάνη και Βασίλη Λειβαδίτη.

Δεύτερο Fanari Festival 2017 από την Παρασκευή έως και την Κυριακή με ηχηρά ονόματα του Ελληνικού Μουσικού Πενταγράμμου, στην παραλία Φαναρίου
Ο δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με την KazandB concerts διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό που αγκαλιάστηκε θερμά πέρυσι από το κοινό της Θράκης.Σε μια από τις ομορφότερες γωνιές της Ροδόπης, στην παραλία Φαναρίου, φέρνουν το Fanari Festival 2017 που θα διαρκέσει από την Παρασκευή 30 Ιουνίου έως και την Κυριακή 2
Ιουλίου. Από την σκηνή του θα παρελάσουν και φέτος μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής όπως η Opera Chaotique ft Stamatia Molloudi η ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ,IMAM BAILDI,BeetRoots,ORHAN “Buzuki” OSMAN,ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ,EKMEK
ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ,ΜΠΛΕ & ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΤΣΑΤΣΟΥ,ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC
Camping Φαναρίου ΕΟΤ-Για όσους επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα διαμονής στο Camping Φαναρίου.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, καπη, εμφάνιση, τηλ, ξανθη, europe, δραση, συριζα, ηλεκτρονική, αναδιαρθρωση, ελγα, συμμετοχή, θεατρο, ιουνίου, μπρεχτ, festival, opera, μποφιλιου, camping, Ινδικοί χοροί, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, δωρο πασχα 2012, ελγα αποζημιωσεις, νακος, τελος του κοσμου, εκλογες 2014, βουλευτες, ημερομήνια, δημοκριτειο, ηλεκτρονική, γνωμη, γωνιες, ελγα, εοτ, θεμα, θρακη, ονοματα, παιχνιδια, προγραμμα, υγεια, χορος, opera, αγορα, αναπηρια, αριστοτελειο, βιβλιο, βρισκεται, γινει, γινεται, γινονται, γλεντι, γραφεια, γρηγορης, δευτερο, διαστημα, δυνατοτητα, δημος, δηλωση, διχτυα, εγινε, εθιμο, αιθουσα, ευρω, υπαρχει, ενημερωση, εμφάνιση, υποθεση, ιδρυμα, καπη, λογο, μπλε, μπρεχτ, μαρια, νεες καλλιεργειες, ομαδα, ομιλος, ουσια, παιδια, παρουσιαση, πεδιο, ρισκο, συζητηση, συμμετοχή, σκηνοθεσια, σωμα, τριτη, υλοποιηση, φυσικα, αμπελια, ασφαλεια, μποφιλιου, camping, δημητρης, εφαρμογη, ετοιμη, europe, festival, ιδιαιτερα, ιουνίου, κυριακη, μελετη, ομαδες, πληροφοριες, σκηνη, θεματα, θεσεις
Τυχαία Θέματα