Συνάντηση Σαμαρά με Ντάισελμπλουμ - Δηλώσεις Στουρνάρα, Βενιζέλου

14:07 31/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
-Στην Αθήνα βρίσκεται σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάϊσελμπλουμ. Συναντήθηκε ήδη με τον πρωθυπουργό, ο οποίος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Οικονομικών, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν παρευρέθηκε λόγω προσωπικού κωλύματος.

Παρυσία των δημοσιογράφων ο πρόεδρος της ευρωζώνης μίλησε
στον πρωθυπουργό για την αναμενόμενη άφιξη δεκάδων εκατομμυρίων τουριστών, κάτι που τόνισε και ο κ. Σαμαράς.

Ο κος Ντάισελμπλουμ αμέσως μετά θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και την πορεία της ελληνικής οικονομίας και θα δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου. Όπως δήλωσε εξερχόμενος ο υπουργός Οiκονομικών στη συνάντηση ετέθη και το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.

Ο κ. Βενζέλος είπε οτι η Ευρώπη πρέπει να μας βοηθήσει στα θέματα της ανεργίας και δευτερο να αντιμετωπιστεί το το θέμα του ΦΠΑ εστίασης, και τόνισε οτι πρπει να προχωρήσουμε χωρίς νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Σχετική είδηση: Επίσκεψη Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα

Εν τω μεταξύ σήμερα, συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ανάβει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ
Keywords
Τυχαία Θέματα