Προβληματισμός για το χώρο στάθμευσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας

14:06 31/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η επικείμενη έναρξη των έργων για ανέγερση της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας δημιουργεί προβλήματα σχετικά με το χώρο στάθμευσης στο Νοσοκομείο, αφού το καινούργιο τετραώροφο κτίριο θα ανεγερθεί στο χώρο στάθμευσης απέναντι από την κεντρική είσοδο του υφιστάμενου κτιρίου.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση του Νοσοκομείου Λάρνακας, τις αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται να αρχίσουν από τον εργολάβο οι εργασίες για την ανέγερση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου. Ωστόσο με την έναρξη των εργασιών προκύπτει μεγάλο πρόβλημα με το χώρο στάθμευσης, με αποτέλεσμα η Διεύθυνση του

νοσηλευτηρίου να ψάχνει τρόπους εξεύρεσης προσωρινού χώρου με δεδομένο ότι η νέα πτέρυγα θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια.

Αναμένεται ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να εξευρεθούν προσωρινές λύσεις και ένα σενάριο που έχει μεγάλες δυνατότητες πραγματοποίησης είναι η χρήση του χώρου στάθμευσης της μεγάλης εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται πολύ κοντά στο Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι το συμβόλαιο για την επέκταση του νοσηλευτηρίου αφορά τη μέθοδο Μελέτη, Κατασκευή και Συντήρηση για περίοδο 12 χρόνων. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης είναι 36 μήνες και η παράδοση τοποθετείται χρονικά το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Η δαπάνη του έργου είναι της τάξης των €20.133.000,00 (+ Φ.Π.Α.).

Συγκεκριμένα θα ανεγερθεί νέα πτέρυγα συνολικού εμβαδού 19.700 τετραγωνικών μέτρων και στο καινούργιο κτίριο θα στεγαστούν μεταξύ άλλων, Εξωτερικά Ιατρεία, Φαρμακείο, Φυσιοθεραπευτήριο, Τράπεζα Αίματος, Τμήματα Αιμοκάθαρσης, Μεσογειακής Αναιμίας, Αιμοληψίας Ασθενών, Επεξεργασίας, Διασταυρώσεων και Ελέγχου, Βιοκλινικά Εργαστήρια και Σταθμός Νοσηλευτών.

Επιπλέον περιλαμβάνονται αίθουσα διαλέξεων, βιβλιοθήκη, καφετέρια, αποθήκες, χώροι στάθμευσης και διαμόρφωση και τοπιοτέχνηση του περιβάλλοντος χώρου.

Το νέο κτίριο θα συνδέεται με το υφιστάμενο νοσοκομείο με δύο γέφυρες, στον 1ο και τον 3ο όροφο. Επίσης θα κατασκευαστούν επίσης δύο υπόγεια, ένα ημιυπόγειο και ισόγειο εκτός από τους τέσσερις ορόφους, εκ των οποίων ο δεύτερος όροφος θα είναι κέλυφος, ενώ ο τέταρτος όροφος θα στεγάσει τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα