Το ΠΑΣΟΚ για την πρόταση νόμου της ΝΔ και τις διαφορές των δύο κομμάτων

13:37 31/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε πεντε κυρίως σημεία της πρότασης νόμου της ΝΔ για το αντιρατσιστικό επικεντρώνει την κριτική του το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Τομέα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του κόμματος. Το πρώτο η ποινική ασυλία για τους φορείς του ρατσιστικού λόγου το δεύτερο η ποινικοποίηση της υποτίμησης της σημασίας της Γενοκτονίας και του Ολοκαυτώματος κατά τρόπο που πλήττει την ελευθερία του λόγου και της επιστημονικής έρευνας. Επίσης, ποινική ασυλία των οργάνων του κράτους για την τέλεση ρατσιστικών εγκλημάτων , αποδυνάμωση του ρατσιστικού
κινήτρου ως λόγου που μπορεί να επισύρει την απαχθέστερη τιμωρία του δράστη και πέμπτον την απουσία της οποιασδήποτε μέριμνας για την προστασία θυμάτων και μαρτύρων.

Σχετική είδηση: Διαφορετικές προτάσεις από τους κυβερνητικούς εταίρους για το αντιρατσιστικό ν/σΣτο μεταξύ έγκυρες πηγές της Ιπποκράτους χαρακτηρίζουν ως ακατανόητη και αντιφατική την στάση της ΝΔ σε σχέση με το αντιρατσιστικο ν/σ. Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι είναι υποκριτική η στάση της αντιπολίτευσης με κάθε κόμμα να οχυρώνεται πίσω από το πρόσχημα της δικής του πρότασης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η διαφωνία για το αντιρατσιστικό ανέδειξε τις πολιτικές , ιδεολογικές και αξιακές διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επέβαλε την κοινη δράση ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της Ιπποκράτους η κρίση γύρω από το αντιρατσιστικό αναδεικνύει ως επιτακτική προτεραιότητα την επικαιροποίηση της συμφωνίας των τριών κομμάτων ενω επισημαίνουν ότι βασικό τμήμα της επικαροποιημένης συμφωνίας είναι η αξιολόγηση του κυβερνητικού σχήματος και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε αυτό.
Keywords
Τυχαία Θέματα