Εξηγήσεις Ζήγρα για τις «βαλίτσες» και παρέμβαση Σμπώκου για τα εμβάσματα

13:37 31/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έδειξε για άλλη μια φορά ο εξάδελφος του, στη δική για τις μίζες, από τα εξοπλιστικά προγράμματα. Ο Νίκος Ζήγρας, απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως είπε, ότι ο ίδιος παρέδωσε στον Άκη Τσοχατζόπουλο, τη βαλίτσα με τα χρήματα, που του είχε δώσει ο Κύπριος, πρώην υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης, και η οποία
περιείχε 80 εκατ. δραχμές , την εποχή που αγοράστηκε το ακίνητο στη Δεινοκράτους .

Ο κατηγορούμενος επισήμανε επίσης οτι το εν λόγω ακίνητο, που κατέληξε στην κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου μέσω αγοράς, είχε επιλέγει από τον ίδιο τον Τσοχατζόπουλο. «Εγώ δεν ήξερα που βρισκόταν αυτό το ακίνητο. Η ΜΠΛΟΥΜΠΕΛ δεν επέλεξε κανένα ακίνητο, οπως και καμία άλλη εταιρία. Ολα ηταν καθ' υπόδειξη του κ. Τσοχατζόπουλου». Ο κατηγορούμενος είπε επίσης οτι δεν είχε καμία σχέση τόσο με την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπουλου όσο και με την σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη.

Παρέμβαση Σμπώκου
Παρέμβαση για να δώσει διευκρινίσεις οσον αφορά το ποσό των χρημάτων που εμβάστηκαν απο τη ρωσική ΑΝΤΕΥ στην κυπριακή ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ για τα TORM1 έκανε ο κατηγορούμενος πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος.
Ο κατηγορούμενος ζήτησε το λόγο προκειμένου να απαντήσει στον ισχυρισμό του μάρτυρα Παναγιώτη Βλάχου ο οποίος εκτίμησε οτι τα 25 εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν απο την ρωσική στην κυπριακή εταιρία ηταν «παράνομη αμοιβή» που εκταμιεύθηκε όταν πίστωσε το ΥΕΘΑ ποσό 250 εκατομμυρίων δολαρίων για τα αντιαρματικά.

Όπως είπε ο κ. Σμπώκος: Με βάση τη σύμβαση, που υπογράφηκε στις 18-7-2000 μεταξύ της ΑΝΤΕΥ και drumilan offset, ορίζεται ότι η πληρωμή της δεύτερης για την υλοποίηση αντισταθμιστικών προγραμμάτων θα είναι το 10% των ποσών που θα εγκρίνονται. Πρόκειται δηλαδή για κανονική πληρωμή για αντισταθμιστικά έργα.
Τοποθέτηση ΚαρατζάΟ ιδιοκτήτης του Βιβλιοπωλείου Ιανός Νίκος Καρατζάς μέσω του συνηγόρου του έδειξε και αυτός τον Ακη Τσοχαζόπουλο λέγοντας ότι ήταν αυτός που τον έφερε σε επαφή με τη Noris για την αγορά μετοχών της εταιρείας υποστηρίζοντας ότι η αγορά των μετοχών θα γινόταν από γνωστή εφοπλιστική οικογένεια.

Η δίκη διεκόπη για την Τρίτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα