Σύμβαση για τον ΧΥΤΥ Ζακύνθου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων

14:51 23/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη σύμβαση ανάθεσης παροχής υπηρεσιών για τον “Σύμβουλο Υποστήριξης» για την ωρίμανση του έργου: “Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων και Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Ζακύνθου” στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου που αναλαμβάνει ο ανάδοχος είναι η υποστήριξη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών

του Δήμου Ζακύνθου με σκοπό την επιτόπια παροχή γνώσεων και ικανοτήτων με εξειδικευμένο προσωπικό και άλλα μέσα.
Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας χρηματοδότησης και υλοποίησης χρειάζεται ο Σύνδεσμος Καθαριότητας Ζακύνθου να προχωρήσει στην εκπόνηση της προμελέτης, της σύνταξης των τευχών δημοπράτησης και της έκδοσης όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου.
Ειδικότερα υπάρχει άμεση ανάγκη για την υλοποίηση – κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Ζακύνθου, δεδομένου ότι ο υφιστάμενος ΧΥΤΑ πλησιάζει στο τέλος της λειτουργίας του.
Ο ανάδοχος θα βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ζακύνθου και με το Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου και τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων. Η διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου προβλέπεται να είναι 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα