Χανιά: Εργαζόμενοι στην ΥΠΑ: «Εκχωρείται ο εθνικός εναέριος χώρος» (audio)

13:48 23/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για εκχώρηση του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας σε ιδιωτικά συμφέροντα, κάνουν λόγο οι μηχανικοί ασφαλείας εναερίου κυκλοφορίας της ΥΠΑ, που από σήμερα προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στην ΥΠΑ στα Χανιά,

Μανώλης Αρμουτάκης, αν – στη διάρκεια της απεργίας – υπάρξει κάποια βλάβη ή κάποιο σύστημα υπολειτουργεί, το αεροπλάνο θα έχει πρόβλημα στην προσγείωση.
Σύμφωνα με τον κ. Αρμουτάκη, στη δέσμη των προαπαιτουμένων συμπεριλαμβάνεται και η αναδιάρθρωση της ΥΠΑ κι αυτό, όπως είπε, είναι στην ουσία διάλυση της ΥΠΑ. Μέχρι σήμερα, πρόσθεσε, κανένας δεν «άγγιζε» το θέμα της αεροναυτιλίας γιατί είναι θέμα εθνικής ασφάλειας. Το κομμάτι της αεροναυτιλίας, τόνισε ο κ. Αρμουτάκης, είναι «το φιλέτο», καθώς φέρνει έσοδα, κάθε χρόνο 180 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα αυτά, υποστηρίζει ο κ. Αρμουτάκης έχουν μπει στο στόχαστρο των Γερμανών και της Fraport, που θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν αυτό το κομμάτι και να έχουν τον απόλυτο έλεγχο. Για να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη, ανέφερε ο κ. Αρμουτάκης, βρέθηκαν εσπευσμένα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης και ο διοικητής της ΥΠΑ.
Με ανακοίνωσή τους, οι ηλεκτρονικοί μηχανικοί ασφαλείας εναερίου κυκλοφορίας δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΥΠΑ, ενώ όπως είπε ο κ. Αρμουτάκης και οι υπόλοιποι κλάδοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις. Αν κάτι τέτοιο ισχύσει, θα νεκρώσουν τα πάντα, είπε χαρακτηριστικά.
Οι ηλεκτρονικοί αποφάσισαν στάσεις εργασίας: σήμερα από τις 11:00 έως 15:00 και από τις 19:00 έως 23:00 και από το Σάββατο έως και την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου από τις 03:00 έως 07:00, από τις 11:00 έως 15:00 και από τις 19:00 έως τις 23:00. Επίσης, προκήρυξαν και δύο 24ωρες απεργίες για την Τετάρτη 28 και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Αρμουτάκης:

Keywords
Τυχαία Θέματα