Στον “αέρα” τα εργαστήρια του Ομηρείου – Αντιδράσεις

12:04 9/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ακόμα και το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν τα πολιτιστικά εργαστήρια του Ομηρείου άφησε ανοικτό ο Πρόεδρος του ΟΜΗΡΕΙΟΥ Πνευματικού κέντρου Δήμου Χίου Δημήτρης Μάντικας, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία της Αναπτυξιακής εταιρείας ΔΗΚΕΧ του Δήμου με το Ομήρειο για να μπορέσουν να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών. Επέρριψε δε ευθύνες στην αντιπολίτευση που δεν ενέκρινε τη σχετική συνεργασία στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.
Άμεση ήταν η αντίδραση της “Πρωτοβουλίας για τη Χίο”, που με δελτίο τύπου εκφράζει την έκπληξη της παράταξης για τις δηλώσεις του Προέδρου του Ομηρείου,

που έγινε σε ορισμένα τοπικά ΜΜΕ και το γραφείο τύπου του Δήμου Χίου δεν έχει εκδώσει σχετικό δελτίο.

«Είναι απορίας άξιο, γιατί αυτά τα λέει στα ΜΜΕ, σχεδόν μια εβδομάδα μετά το Δημοτικό Συμβούλιο, και δεν τα είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, εκεί που ανταλλάξαμε απόψεις και προσπαθήσαμε να πείσουμε και να πεισθούμε», αναρωτιέται η παράταξη του κ. Βουρνού.

“…Οι δηλώσεις είναι ενδεικτικές της προχειρότητας με την οποία η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει τα ζητήματα των Χιωτών. Για αυτό ζητάμε ξανά αυτό που ζητήσαμε και στο ΔΣ: κεντρική κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ όλων των νομικών προσώπων του Δήμου και συντονισμός, ώστε να μην υπάρχουν αχρείαστες αλληλεπικαλύψεις και ανταγωνισμοί. Η ευθύνη για τη λειτουργία των εργαστηρίων του Ομηρείου είναι της Δημοτικής Αρχής, και όφειλαν να έχουν μεριμνήσει πριν τα μέσα Οκτωβρίου”, σημειώνει η Πρωτοβουλία για τη Χίο.

The post Στον “αέρα” τα εργαστήρια του Ομηρείου – Αντιδράσεις appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα