ΓΓ. Υποδοχής: Αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

12:04 9/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

«Αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα μικρής έκτασης που δημιουργήθηκαν σε τμήμα της προσωρινής δομής του ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την οχύρωση της δομής εν όψει του χειμώνα» δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο ΓΓ Υποδοχής Μάνος Λογοθέτης.

Χθες από την έντονη βροχόπτωση νερά γέμισαν 80 περίπου σκηνές και οι ένοικοί τους μεταφέρθηκαν σε κοινόχρηστους χώρους (rub halls), όπου και θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας. Όπως είπε ο κύριος Λογοθέτης «χθες πλημμύρισαν διαφορετικά

σημεία από εκείνα που ως συνήθως στην περιοχή δημιουργείται πρόβλημα, καθώς μας τα είχαν επισημάνει και είχαμε προχωρήσει σε έργα αποστράγγισης τα οποία και θα συνεχιστούν» .

Το Υπουργείο Μετανάστευσης ενημέρωσε ότι  τα έργα ενίσχυσης της δομής θα συνεχιστούν και  κατέθεσε σχετικό Τεχνικό Δελτίο συνολικού ποσού 5.580.000 ευρώ στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  το οποίο έχει ήδη εγκριθεί και άμεσα θα υλοποιηθούν τα έργα, τα οποία  χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ  ήδη έχουν αποχωρήσει 2.500 διαμένοντες και σύμφωνα με το Υπουργείο θα αποχωρήσουν επιπλέον 1.300 για μετεγκατάσταση στο εξωτερικό. Σήμερα στη δομή αυτή διαμένουν 7.745 αιτούντες άσυλο.

Ρεπορτάζ : Αναστασία Σπυριδάκη

The post ΓΓ. Υποδοχής: Αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα