Στο τραπέζι η αυστηροποίηση των μέτρων στις κόκκινες περιοχές (video)

15:46 5/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

αριθμός των κρουσμάτων που παραμένει τετραψήφιος  αλλά και οι εκατοντάδες μολύνσεις της βρετανικής μετάλλαξης, συντηρούν σε υψηλά επίπεδα την ανησυχία των λοιμωξιολόγων που, μετά την σημερινή τους συνεδρίαση, θα προχωρήσουν σε εισηγήσεις προς την κυβέρνηση. Ο Νίκος Χαρδαλιάς διεμήνυσε, πάντως, πως δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων.
Η λειτουργία των σχολείων βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με την  επιδημιολογική επίπτωση από τη λειτουργία τους να διχάζει τους ειδικούς.
Η υπουργός Παιδείας, κ.

Νίκη Κεραμέως, αναφέρει, ωστόσο, πως δεν υπάρχει επίσημη εισήγηση για κλείσιμο των σχολείων.

Την ίδια ώρα, «φλερτάρει» με το κόκκινο η Θεσσαλονίκη, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς και οι γιατροί απευθύνουν δραματική έκκληση για τήρηση των μέτρων, ζητώντας την αυστηριοποίηση τους. Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στο 18ο σχολείο  Καλαμαριάς και ένα σε σχολείο στη Βούλγαρη. Η κατάσταση πάντως στις ΜΕΘ, κρίνεται καλύτερη από το υγειονομικό προσωπικό, ενώ πολύ μικρή είναι και η αύξηση των εισαγωγών, σε απλές κλίνες covid–19.

Μεγάλη ήταν και σήμερα η προσέλευση για προληπτικό έλεγχο των δημοτών Νεάπολης – Συκεών, όπου στα δύο χιλιάδες rapid test που έγιναν, θετικοί διαγνώστηκαν μόλις πέντε πολίτες.

Στο «κόκκινο» οδεύει και η Αχαία, πέραν του Δήμου Πατρών που περιλαμβάνεται ήδη στις περιοχές αυξημένου κινδύνου.

Η κυβέρνηση μεταξύ άλλων, εξετάζει το ενδεχόμενο να παραμείνει μόνο το click away για τα καταστήματα και να απαγορεύεται η κίνηση μεταξύ των δήμων στις κόκκινες περιοχές, όπου επίσης δεν αποκλείεται η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύσει από τις έξι το απόγευμα. Σενάριο που δεν περιλαμβάνει την Αττική, τουλάχιστον για τις καθημερινές, προκαλώντας ήδη αντιδράσεις.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα