Σωτ.Πράπας: Τα «μυστικά» για μια υγιή ζωή τα δίδαξε ο Ιπποκράτης χιλιάδες χρόνια πριν

11:54 15/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο διακεκριμένος Λαρισαίος καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας «επιστρέφει» στη γενέτειρά του, αυτή τη φορά, για να μιλήσει για τον Ιπποκράτη, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και τη δράση του Πατέρα της Ιατρικής στη Λάρισα.

«Ιπποκράτης-Η Αέναη Επιστροφή» είναι η εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ο δήμος Λαρισαίων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο σύλλογος «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» με τη φιλοδοξία να γίνει θεσμός και να αναδείξει με εκδηλώσεις

σε όλη τη διάρκεια του χρόνου την άγνωστη σε πολλούς σύνδεση του Ιπποκράτη με τη Λάρισα.

Ο κεντρικός ομιλήτης Σωτήρης Πράπας , με άγχος λόγω της δημοσιότητας που έχει λάβει η εκδήλωση, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας, θα μιλήσει για το έργο, τη ζωή, την ηθική και την έρευνα του Ιπποκράτη.

Σωτήρης Πράπας, δ/ντης Καρδιουχειρυργικής Ε.Ντυνάν

Μάλιστα, από το βήμα της εκδήλωσης θα προτείνει η Λάρισα να ενταχθεί στο διεθνές δίκτυο των Ιπποκρατικών Πόλεων, μαζί με τα Τρίκαλα, πόλη της Ιταλίας και την Κω, μια προσπάθεια του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω για την παγκόσμια προβολή του Ιπποκράτη και την ιδιαίτερη σύνδεσή του με αυτές τις πόλεις.

Τα κλειδιά για μια υγιή ζωή

Τα μυστικά για μια υγιή και μεγάλη σε διάρκεια ζωή είναι απλά και τα έχει διδάξει ο Ιππκράτης αιώνες πριν, υποστηρίζει ο γνωστός καρδιοχειρουργός.
Όπως λέει ο Σωτήρης Πράπας «η κίνηση, το καθημερινό περπάτημα, τα φρέσκα φρούτα και γενικά μια σωστή διατροφή, το άκουσμα καλής μουσικής, η απόλαυση της παρέας, η θετική και ηθική μας στάση ζωής και η γείωση, δηλαδή, η σύνδεσή μας με τη Γη, περπατώντας ξυπόλητοι στο χώμα, στην άμμο, στο χορτάρι μας αποφορτίζουν από το αρνητικό μας φορτίο και όλα αυτά σε συνδυασμό μας χαρίζουν υγεία και μακροζωία»

Keywords
Τυχαία Θέματα