Στα αρμόδια υπουργεία παρέπεμψε ο Αγοραστός για τους επαρχιακούς δρόμους

10:59 15/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα αρμόδια υπουργεία για την κατάσταση των επαρχιακών δρόμων και το εγκαταλελειμμένο κτίριο του Τελωνείου και στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το θέμα των φοιτητικών εστιών παρέπεμψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός απαντώντας σε σχετικές επερωτήσεις της «Λαικής Συσπείρωσης», στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου .
Είμαστε η περιφέρεια με τους καλύτερους δρόμους σημείωσε ο κ. Αγοραστός αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα.
Αναλυτικά:
Παλιά Εθνική Οδός Λάρισας -Βόλου: Τα έργα συντήρησης

που έχουν εκτελεστεί από την Περιφέρεια ανέρχονται στα 7 εκ ευρώ, παραμένει ωστόσο σε εκκρεμότητα το θέμα της μελέτης από πλευράς υπουργείου ώστε να προχωρήσει ο σχεδιασμός. Το βασικό πρόβλημα με τον συγκεκριμένο δρόμο αφορά τον μεγάλο κυκλοφοριακό όγκο καθώς οι οδηγοί αποφεύγουν τη διέλευση από το σταθμό διοδίων.
Επαρχιακός δρόμος Λάρισας- Φαρσάλων. Η αρμοδιότητα ανήκει στο υπουργείο. Εχει εκπονη θεί η οριστική μελέτη ενώ η Περιφέρεια από την πλευρά της εκτελεί έργα συντήρησης του δρόμου ο οποίος επίσης δέχεται μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο καθώς και εδώ οι οδηγοί αποφεύγουν το σταθμό διοδίων.
Επαρχιακός δρόμος Ελασσόνας -Κατερίνης. Είναι έτοιμη προς υπογραφή, εργολαβία συντήρησης, προυπολογισμού 800χιλ. ευρώ και προς δημοπράτηση, δυο εργολαβίες συντήρησης(Ελασσόνα- Κοζάνη και Μικρό Ελευθεροχώρι- Ορια νομού Πιερίας)
Επαρχιακός δρόμος Γόννων -Ροδιάς. Εχουν συνταχθεί τεχνικές μελέτες από του Δήμους Τυρνάβου και Τεμπών, δεν έχουν ωστόσο εκπονηθεί γεωολογικές, γεωτεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες και κτηματολόγιο που είναι απαραίτητες προυποθέσεις για την κατασκευή και ωριμότητα του έργου, ώστε να ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα προχωρήσει σε βελτιώσεις του δρόμου με αμμοχαλικοστρώσεις. και τεχνικά έργα των υφιστάμενων τμημάτων. Επίσης θα βελτιωθεί ο δρόμος Γυρτώνη – Τύρναβος και Μακρυχώρι – Γόννοι.
Επαρχιακός δρόμος Βερδικούσας-Λογγά. Εκρεμμεί τμήμα μήκους 570 μέτρων καθώς δεν υπήρχε τεχνική και περιβαλλοντική μελέτη. Για το υπόλοιπο έργο, προυπολογισμού 800χιλιάδων ευρώ κατατέθηκε τεχνικό δελτίο ώστε να περιληφθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Σημειώνεται πως παρακολουθείται η συμπεριφορά του έργου λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Φοιτητικές εστίες Ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Τάσος Τσαπλές μίλησε για την έλλειψη φοιτητικών εστιών ικανών να καλύψουν το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες οικογένειες οι οποίες αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά τη στέγαση των παιδιών τους που φοιτούν είτε στο Πανεπιστήμιο είτε στο ΤΕΙ. Ο κ. Αγοραστός τόνισε με έμφαση πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι στη διάθεση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου και αναμένει προτάσεις ώστε να προωθήσει τα απαιτούμενα έργα. Στο τραπέζι μάλιστα είναι και η πρόταση για την ενοικίαση ξενοδοχείων ή εγκαταλελειμμένων κτιρίων όπου θα μπορούσαν να στεγασθούν φοιτητές.
Για το θέμα τέλους του κτιρίου- φάντασμα που επρόκειτο να στεγάσει το Τελωνείο ο κ. Αγοραστός ξεκαθάρισε ότι η αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στο υπουργείο Οικονομίας και δήλωσε με νόημα πως δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη διευθέτηση του ζητήματος

Keywords
Τυχαία Θέματα