Σε τροχιά υλοποίησης η παράκαμψη Γιαννιτσών-Χαλκηδόνας

10:55 15/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη διάθεση πιστώσεων ύψους 10 εκ. ευρώ, που ενέκρινε το υπουργείο Οικονομίας, εξασφάλισε, κατά τη συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση για την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης και, συγκεκριμένα, για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων του έργου της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, που περιλαμβάνει

τις παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας. Στη συνέχεια απαιτείται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία με ταχείες ενέργειες να αποδεσμεύσει πόρους από το ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου, το οποίο είναι ώριμο μελετητικά, συνολικού αρχικού προϋπολογισμού περίπου 200 εκ. ευρώ.
«Είναι ιδιαιτέρως θετικό το γεγονός ότι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση της κατασκευής των έργων των παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας. Η εξέλιξη αυτή θα επιτρέψει την υλοποίηση των ζωτικής σημασίας έργων των δύο παρακάμψεων, ώστε ο οδικός άξονας Θεσσαλονίκη – Έδεσσα να αποκτήσει συνέχεια και ενιαία λειτουργικότητα. Η υλοποίηση του έργου αυτού θα συμβάλει στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης του Νομού Πέλλας και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη δυναμική ανάπτυξη του τόπου μας», δήλωσε σχετικά η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη.
«Μετά από προσωπικές προσπάθειες του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος έχει αναγάγει την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θεσαλονίκης – Έδεσσας σε έργο πρώτης προτεραιότητας για ολόκληρη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το έργο μπαίνει σε διαδικασία υλοποίησης. Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας μπαίνει σε μια άλλη εποχή. Εξάλλου το έργο των παρακάμψεων Γιαννιτσών – Χαλκηδόνας είναι μελετητικά ώριμο και η πρώτη αυτή φάση είναι σημαντική, ώστε να προχωρήσουμε στη συνέχεια στην υλοποίηση. Η σημασία του έργου είναι μεγάλη, πρωτίστως για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, δημιουργώντας, παράλληλα, σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές, όπως η αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή, η γρήγορη και ασφαλής μεταφορά των αγροτικών προϊόντων από και προς την Πέλλα και το εντονότερο ενδιαφέρον για επιχειρηματικότητα και επενδύσεις στην περιοχή. Είναι ένας δρόμος εθνικής σημασίας, ένα διεθνές – διευρωπαϊκό δίκτυο, που συνδέει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη, την Π.Ε. Φλώρινας και την Π.Γ.Δ.Μ. Ο τομέας των υποδομών είναι κομβικής σημασίας, όχι μόνο για την Π.Ε. Πέλλας, που είναι μια περιοχή με έντονη παραγωγικότητα αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια και ο εκσυγχρονισμός τους ανεβάζει πρώτα από όλα το επίπεδο ζωής», δήλωσε σχετικά η Αν. Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πέλλας, Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά.

Keywords
Τυχαία Θέματα