Σκοπιανό: Ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον Ν. Κοτζιά

07:46 2/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τους κ.κ. Κουτσούμπα και Θεοδωράκη ξεκίνησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τον κύκλο ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για την πορεία της διαπραγμάτευσης σχετικά με το ονοματολογικό των Σκοπίων. Τη ΝΔ θα εκπροσωπήσει ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, καθώς ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε διατεθειμένος να ενημερωθεί μόνο από τον Πρωθυπουργό.

Το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση στον Περισσό, με το Δημήτρη Κουτσούμπα τον οποίο ενημέρωσε τόσο για την πορεία των συνομιλιών στο ονοματολογικό όσο και

για ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σύμφωνα με ενημέρωση από το ΚΚΕ, διότι δεν έγιναν επίσημες δηλώσεις, ενημέρωσε τον Νίκο Κοτζιά για τις θέσεις του Κόμματος, ενώ εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών ανάμεσα στα συμφέροντα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και ισχυρών καπιταλιστικών κρατών.

Το απόγευμα είχε συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος αύριο Τρίτη λίγο μετά τις 9 το πρωί, θα βρίσκεται στην εκπομπή «Πρώτη είδηση» της ΕΡΤ1 , καλεσμένος του Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Μαίρη Πολλάλη.

Ο κ. Κοτζιάς δεν έκανε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε οτι «υπήρξε μια αναλυτική ενημέρωση από την πλευρά του υπουργού». Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης «οι επόμενες εβδομαδες θα είναι καθοριστικές για τη λύση ή όχι του προβλήματος».

Αύριο Τρίτη αναμένεται να συναντηθεί με τη Φώφη Γεννηματά και το απόγευμα με τον Βασίλη Λεβέντη στο γραφείο του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να δει τον Νίκο Κοτζιά, οπότε ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετική είδηση: Ονοματολογικό ΠΓΔΜ: Πρόοδος, αλλά και κρίσιμα ζητήματα ανοικτά (video)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα