Χανιά: Λουκέτο με απολύσεις σε μονάδα αιμοκάθαρσης

07:10 2/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την αγανάκτηση του για το «λουκέτο» στην πρότυπη μονάδα αιμοκάθαρσης «ΙΑΤΟΣ», εξέφρασε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων.

Το κλείσιμο της μονάδας έχει σαν αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς δουλειά 15 εργαζόμενοι, στους οποίους οφείλονται επιπλέον δεδουλευμένα οκτώ μηνών.

Το Κέντρο ζητάει να διασφαλιστούν, τόσο οι αποζημιώσεις τους όσο και τα δεδουλευμένα του προσωπικού.
Σημειώνεται ότι οι νεφροπαθείς, οι οποίοι έως τώρα χρησιμοποιούσαν την συγκεκριμένη ιδιωτική μονάδα, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα από τη μονάδα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου Χανίων, η οποία αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί

σε μόνιμη βάση περίπου 85 νεφροπαθείς, σε διάφορες βάρδιες.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ακόμη 15 εργαζόμενοι προστίθενται στην στρατιά των ανέργων, χάνοντας τη δουλειά τους εξαιτίας της κρίσης του συστήματος και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων.
Το Εργατικό Κέντρο Χανίων συμπαραστέκεται στους απολυμένους της πρότυπης μονάδας αιμοκάθαρσης «ΙΑΤΟΣ», και καταγγέλλει τη Διοίκηση της Επιχείρησης, που αδιαφορώντας για την τύχη των εργαζομένων και των οικογενειών τους, έκλεισε ξαφνικά και οι 15 εργαζόμενοι βρέθηκαν κυριολεκτικά στον δρόμο μέσα σε μία νύχτα.
Να σημειώσουμε ότι στους εργαζόμενους οφείλονται δεδουλευμένα 8 μηνών και προς τιμήν τους σήμερα φρόντισαν έτσι ώστε όλοι οι ασθενείς τους να μεταφερθούν σε άλλες μονάδες αιμοκάθαρσης και στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους και θα κάνει τα πάντα προκειμένου να διασφαλιστούν στο ακέραιο τα δικαιώματά τους.
Θα κάνει τα πάντα προκειμένου να διασφαλιστούν τόσο οι αποζημιώσεις τους όσο και τα δεδουλευμένα (χρωστούμενα) τους.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα