Σέρρες: Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για καθυστέρηση σε εξετάσεις πιστοποίησης

13:23 25/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με θέμα καθυστερήσεις στις εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης από τον ΕΟΠΠΕΠ, ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η Σερραία Αφροδίτη Σταμπουλή.

Στην ερώτηση – μεταξύ άλλων – αναφέρεται ότι πάνω άνω από 2.500 νέοι επαγγελματίες (κομμωτές/τριες και κουρείς) περιμένουν εδώ και 3 χρόνια να πάρουν άδεια άσκησης επαγγέλματος

από τον ΕΟΠΠΕΠ και πως η καθυστέρηση της αδειοδότησής τους έγκειται στο γεγονός ότι οι εξετάσεις για την πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων έχουν να διεξαχθούν από τον Αύγουστο του 2014 όταν καταργήθηκαν οι τακτικές εξετάσεις πιστοποίησης που πραγματοποιούνταν από επιτροπή εξετάσεων σε επίπεδο Δήμου και η αρμοδιότητα πέρασε στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).
Οι βουλευτές ρωτούν τον κ. Υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να λυθεί το πρόβλημα της αδειοδότησης των υποψηφίων νέων επαγγελματιών των παραπάνω κλάδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα