Ο «Δράκουλας, ο Βρυκόλακας των Καρπαθίων» στο 7ο Athens Open Air Film Festival (video)

13:03 25/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017, ο θρυλικός και ανεπανάληπτος «Δράκουλας», Κρίστοφερ Λι, ακονίζει τα δόντια του και επιτίθεται με πάθος σε μια μοναδική προβολή και σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, και λίγο πριν το καλοκαιρινό του διάλειμμα, το 7ο Athens Open Air Film Festival μετατρέπει το Σινέ Τριανόν σε σκηνικό αυθεντικού βρετανικού

γοτθικού τρόμου.

Η ταινία «Δράκουλας, ο Βρυκόλακας των Καρπαθίων» (1958) του Τέρενς Φίσερ αποτελεί την πλέον κλασική απόλαυση για τους λάτρεις του βρετανικού τρόμου αλλά και μία απαραίτητη μύηση των νεότερων στον κόσμο της γοτθικής κουλτούρας.

Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φετινού αφιερώματος «British Gothic» με την υποστήριξη του British Council.

«Δράκουλας, ο Βρυκόλακας των Καρπαθίων» («Horror of Dracula», 1958)Σκηνοθεσία: Τέρενς ΦίσερΠρωταγωνιστούν: Κρίστοφερ Λι, Πίτερ Κάσινγκ, Μελίσα Στρίμπλινγκ, Κάρολ ΜαρςΔιάρκεια: 103

info

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017, 21:30Στο Σινέ Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα)

Είσοδος Ελεύθερη

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

Αφιέρωμα «British Gothic»

Ο Μπραμ Στόκερ εισήγαγε στη λογοτεχνία του φανταστικού έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους χαρακτήρες της και ο κινηματογράφος βρήκε στο χλωμό παρουσιαστικό και την υποβλητική φιγούρα του Κόμη Δράκουλα το πιο σαγηνευτικό τέρας της 7ης τέχνης.
Το «Δράκουλας, ο Βρυκόλακας των Καρπαθίων» του Τέρενς Φίσερ σήμανε την έναρξη μιας σειράς ταινιών από την περίφημη βρετανική εταιρία Hammer και παράλληλα ανέδειξε τον Κρίστοφερ Λι ως έναν αδίστακτο, ελκυστικό δανδή, ιδανικό για τον ρόλο του άρχοντα του σκότους.

Σε αντιδιαστολή με τον «Δράκουλα» (1931) του Μπέλα Λουγκόζι σε σκηνοθεσία Τοντ Μπράουνινγκ, ο αιμοσταγής Κόμης της Hammer εισάγει το κοινό στο εκτυφλωτικό χρώμα. Με την εταιρεία απελευθερωμένη από τον φόβο της λογοκρισίας, το κατακόκκινο αίμα στο «Δράκουλας, ο Βρυκόλακας των Καρπαθίων» επαναπροσδιορίζει τον τρόμο πέρα από τα ρίγη συγκίνησης, παντρεύοντας τον βαμπιρικό μύθο με έναν ερωτισμό που μέχρι εκείνη την εποχή μόνο να υπονοήσει κανείς μπορούσε στο σινεμά.

Η ταινία προβάλλεται στην πρόσφατη, ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που επιμελήθηκε το ίδιο το στούντιο της Hammer, δίνοντας την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να απολαύσει αυτό τον πραγματικό σταθμό του κινηματογραφικού τρόμου σε όλη την γοτθική αίγλη του.

Οι προβολές του 7th Athens Open Air Film Festival πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Keywords
Τυχαία Θέματα