Σέρρες : Διπλή βράβευση για το Γυμνάσιο Ηράκλειας

14:33 27/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Διπλή βράβευση στον 5ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων- πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας» απέσπασε το Γυμνάσιο Ηράκλειας, καθώς με επιτυχία ξεχώρισαν και διακρίθηκαν οι συνολικά εννέα ψηφιακές του αφηγήσεις.

«Τα εξώφυλλα και οι εικονογραφήσεις στο εσωτερικό των βιβλίων χρησιμοποιήθηκαν ως ερεθίσματα για την παραγωγή κινηματογραφικών αφηγήσεων και εικαστικών εικόνων. Τα παιδιά εργάστηκαν ομαδικά, με όρεξη και μεράκι η βράβευση δικαίωσε τις προσπάθειές τους και φυσικά τα ενθουσίασε» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών η καθηγήτρια αγγλικών Φρύνη Μαραβελάκη, που είχε την ευθύνη των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και τους συνόδευσε στην τελετή βράβευση, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Ο διαγωνισμός διεξήχθη από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και απευθυνόταν σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Σπουδαίες προσωπικότητες του πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού χώρου, όπως η Αγγελική Βαρελά, ο Μάνος Κοντολέων και ο Σταμάτης Κραουνάκης -μεταξύ άλλων- απένειμαν τα βραβεία στους μαθητές.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα