Ρέθυμνο – Φ. Γεννηματά: Στόχος του ΠΑΣΟΚ να παραμείνουν «τα παιδιά μας στην Ελλάδα μέσα από ένα αναπτυξιακό, στρατηγικό σχέδιο»

09:02 9/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη διενέργεια εκλογών και την άμεση σύγκληση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο 2000 έως σήμερα, ώστε να εξακριβωθεί το τι ακριβώς συνέβη για να φτάσει η χώρα μας να παραδοθεί στα μνημόνια, ζήτησε χθες από το Ρέθυμνο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

«Η Κρήτη,

το Ρέθυμνο στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ελλάδα, ότι επιστρέψαμε και καθημερινά δυναμώνουμε, ξαναβρίσκουμε τον εαυτό μας, στέλνοντας το μήνυμα της ενότητας, συσπείρωσης, αγώνα. Η Ελλάδα μπορεί, μιας και υπάρχουν και οι δυνατότητες και η ελπίδα ώστε να πετύχουμε ξανά την εθνική αυτοπεποίθηση», ανέφερε η κα Γεννηματά και υποστήριξε: «Η κυβέρνηση είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης, με μοναδική της δυνατότητα να δημιουργεί αδιέξοδα, να ροκανίζει το χρόνο, να μεγαλώνει το λογαριασμό και με την πλάτη στον τοίχο να τα δίνει όλα».

Χαρακτήρισε ως ήττα το αποτέλεσμα της αξιολόγησης και υποστήριξε πως φέρνει «περικοπή συντάξεων, μείωση αφορολόγητου, χτύπημα στα εργασιακά, δημιουργώντας ένα σκηνικό στο οποίο κανείς δεν ακούει τα καμπανάκια της οικονομίας, διότι οι καταθέσεις μειώνονται από τις τράπεζες, αυξάνεται η εξάρτηση των τραπεζών, χιλιάδες μπλοκάκια κλείνουν, τα έσοδα μειώνονται, ενώ τα δάνεια- καταναλωτικά και επιχειρηματικά- είναι μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας».

Απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους οπαδούς του κόμματος της, η κ. Γεννηματά επισήμανε πως η κυβέρνηση ρίχνει τα βάρη στη μεσαία τάξη για να ενισχύσει τα χαμηλότερα στρώματα, όμως τελικά με όλα όσα λαμβάνονται ως μέτρα πλήττονται οι φτωχότεροι και οι πιο αδύναμοι. «Σε αυτές τι πολιτικές δεν θα μας βρουν συνενόχους, συνυπεύθυνους. Ας το πάρουν απόφαση ότι δεν μπορούν και δεν νομιμοποιούνται να φέρουν στη χώρα ένα τέταρτο μνημόνιο… Γι’ αυτό τους λέμε ότι πρέπει να φύγουν μία ώρα νωρίτερα. Η λύση όμως δεν είναι η Δεξιά, η οποία δεν μπορεί να εμπνεύσει κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και να φέρει μεταρρυθμίσεις. Εμείς ζητάμε εξεταστική επιτροπή από το 2000 έως σήμερα για να διαπιστώσουμε τι έγινε με τα ελλείμματα, τι έγινε κατά τη διακυβέρνηση από το 2004 έως το 2009. Δεν είναι αλήθεια ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση. Επιτέλους, ας ειπωθούν αλήθειες» υπογράμμισε.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως ανέφερε, είναι να παραμείνουν «τα παιδιά μας στην Ελλάδα μέσα από ένα αναπτυξιακό, στρατηγικό σχέδιο που είναι και η βασική κατεύθυνση του σχεδίου «Ελλάδα» του ΠΑΣΟΚ και το οποίο θα παρουσιασθεί στο επόμενο συνέδριο του κόμματος». Ένα σχέδιο αποκεντρωμένο, αναπτυξιακό, με πόλους ανάπτυξης σε κάθε ελληνική περιφέρεια για μία ισχυρή αυτοδιοίκηση, συμπλήρωσε.

Κάλεσε, τέλος, όλους να συμμετέχουν στο κόμμα και στη διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής μέσα από μία εθνική συνεννόηση που έχει ανάγκη ο τόπος, ώστε να νικηθεί ο λαϊκισμός και ο διχασμός. «Είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε τα όνειρα μας, αλλά και τις αναμνήσεις μας… Είμαστε περήφανοι για το παρελθόν και θέλουμε να κερδίσουμε το μέλλον μας» υπογράμμισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.- ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα