Ομιλία του Α. Τσίπρα στην Κ. Ε του ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο τη συμφωνία στο Eurogroup

08:50 9/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα τεθούν επί τάπητος όλα τα νέα δεδομένα μετά την κατ’ αρχήν συμφωνία στο Eurogroup, και την αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης. Ο κ. Τσίπρας θα αναλύσει τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στην κατεύθυνση

της οριστικοποίησης ενός συνολικού πακέτου.

Στη συμφωνία προβλέπονται μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ το 2019 και ’20 για μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου αντίστοιχα, αλλά και ισόποσο πακέτο θετικών μέτρων εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι του πλεονάσματος, ενώ διατηρείται το ευρωπαϊκό εργασιακό κεκτημένο.

Εχει γίνει ένα αποφασιστικό βήμα για να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», σημειώνοντας ότι μπορούμε να μιλήσουμε για μία συμφωνία -που παρά τα προβλήματα- έχει μία ισορροπία. Επισήμανε ότι κανένας δεν ισχυρίζεται πως τα αρνητικά μέτρα δεν θα έχουν επιπτώσεις σε κοινωνικές ομάδες, όμως τόνισε ότι όταν παρουσιαστεί το σύνολο του πακέτου της συμφωνίας και με τα αντίμετρα, η εικόνα θα αλλάξει.

Σχετική είδηση: Ικανοποίηση στην κυβέρνηση μετά το Eurogroup-Επικρίσεις από την αντιπολίτευση (video)
Αλ. Τσίπρας: Στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα του Eurogroup

Keywords
Τυχαία Θέματα