Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για άλλους βομβαρδισμούς

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, που κατηγορείται από πολλούς Αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές ότι δεν συμβουλεύτηκε το Κογκρέσο πριν εξαπολύσει βομβαρδισμούς στη Συρία, έγραψε σήμερα στους επικεφαλής του ων δύο σωμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει και να τους προειδοποιήσει ότι είναι πιθανές νέες ενέργειες.

«Ενήργησα προς όφελος των ζωτικής σημασίας συμφερόντων της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, σε συμφωνία με την εξουσία που μου αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα

ώστε να ηγούμαι διεθνών επιχειρήσεων με την ιδιότητά μου του αρχηγού του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας» επισήμανε ο Τράμπ στην επιστολή προς τους επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

«Οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε επιπλέον ενέργειες, εφόσον καταστεί αναγκαίο και με τον ενδεδειγμένο τρόπο, προκειμένου να υπερασπιστούν τα σημαντικά εθνικά τους συμφέροντα» τονίζεται.

Σε αυτήν την επιστολή ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους εξηγεί ότι έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή των αεροπορικών επιδρομών περίπου στις 20.40 ώρα Ουάσιγκτον την Πέμπτη το βράδυ, εναντίον της αεροπορικής βάσης αλ Σααϊράτ.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ (μου) είχαν υποδείξει ότι οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις που επιχειρούν σε αυτή τη βάση ήταν υπεύθυνες για την επίθεση με χημικά όπλα εναντίον των Σύρων αμάχων στην επαρχία Ιντλίμπ την 4η Απριλίου» σημείωσε ο Τραμπ.

«Διέταξα αυτήν την επιχείρηση με στόχο να υποβαθμίσω την ικανότητα του συριακού στρατού να εξαπολύει και άλλες επιθέσεις με χημικά όπλα και να αποθαρρύνω το συριακό καθεστώς να χρησιμοποιεί ή να κατασκευάζει χημικά όπλα» συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι στόχευε να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης.

Τα δύο σώματα του Κογκρέσου ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους, όμως ορισμένοι κοινοβουλευτικοί εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την έλλειψη πληροφόρησης εκ μέρους του Λευκού Οίκου πριν από την διεξαγωγή των πληγμάτων. Ορισμένοι υποστήριξαν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έπρεπε να ζητήσει την άδεια του Κογκρέσου προτού προχωρήσει στις αεροπορικές επιδρομές.

«Έστειλα αυτήν την επιστολή στο πλαίσιο των προσπαθειών μου το Κογκρέσο να είναι πλήρως ενημερωμένο» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή: news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα