Πρώτη μέρα του lock down για την Ροδόπη

08:36 30/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

41 κρούσματα στη Ροδόπη
1.211 κρούσματα πανελλαδικά, 139 στην Περιφέρεια ΑΜΘ, 41 στη Ροδόπη και 30 στην Ξάνθη ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Στο «κόκκινο » η Ροδόπη, στο «πορτοκαλί» όλες οι άλλες περιφερειακές ενότητες της αν.Μ.Θράκης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά τα ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή στην ΠΕ Ροδόπης είναι με μέσο όρο

ηλικίας μόλις τα 30 έτη. Ισχύουν όλα τα μέτρα, εκτός από την απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού που τίθεται σε εφαρμογή από Δευτέρα. Αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, του λιανεμπορίου και των σχολείων. Είχαν προηγηθεί τα 74 κρούσματα της Δευτέρας και τα 57 της Τρίτης. Τα περισσότερα ηλικίας από 23 ετών και κάτω.

Αναστολή λειτουργίας για τρία τμήματα
Άλλα 3 τμήματα τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης. Πρόκειται για: το Β3 από το 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, το Γ1 από το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής και το Α4 από το 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής

Εξαντλήθηκαν γρήγορα τα τεστ της πρώτης μέρας
Σημαντική ήταν η προσέλευση των πολιτών στις δωρεάν δειγματοληψίες που ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν και σήμερα με αποτέλεσμα να εξαντληθούν πολύ γρήγορα τα 100 πρώτα τεστ προκαλώντας δυσαρέσκεια σε όσους έσπευσαν αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν τελικά το τεστ. Οι δειγματοληψίες πραγματοποιούνται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας. Ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας και τις επιδημιολογικές ανάγκες στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, οι δειγματοληψίες θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα σε μέρη και ώρες που θα ανακοινωθούν.

Σε κατ’ οίκον καραντίνα οι φορείς
Στην ειδικά διαμορφωμένη για Covid Κλινική στον 3ο όροφο του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής δεν νοσηλεύεται ασθενής με κορονοϊό. Όλα τα κρούσματα βρίσκονται σε κατοίκον φροντίδα- καραντίνα σύμφωνα με τον υπεύθυνο πνευμονολόγο Γιώργο Πατλάκα. Έκκληση και από τον ιατρικό σύλλογο Ροδόπης για μια ακόμη φορά, προς όλους και όλες να φορούν τη μάσκα, να κρατούν τις αποστάσεις και να προβαίνουν σε συχνό πλύσιμο των χεριών.

Αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων
Αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων από σήμερα στη Ροδόπη. Ο Δ.Σ. βρίσκεται σε επικοινωνία με τους προέδρους των δικαστηρίων για να επιτευχθεί κατά τη διάρκεια της αναστολής εξυπηρέτηση των δικηγόρων. Σήμερα αναμένεται να δημοσιευθούν οι σχετικές πράξεις των Προέδρων του Πρωτοδικείου, Εφετείου και λοιπών δικαστηρίων.

Στο επίπεδο 3 η Ξάνθη
Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης έχει μπει στο επίπεδο 3, επίπεδο αυξημένης επιτήρησης. Έτσι, προχώρησε στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των κλειστών και ανοικτών δημοτικών και σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και όλων των δημοτικών γηπέδων και σταδίων, από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 και έως την έκδοση νεότερης ανακοίνωσης. Από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η εξυπηρέτηση του κοινού από τις υπηρεσίες του Δήμου υπάρχει σύσταση να γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού και εφόσον το αίτημά τους δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθεί με άλλο τρόπο.

Το ΔΑΚ παραμένει κλειστό
Λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid 19 σε αθλητή και αθλούμενους πολίτες, το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης (Δ.Α.Κ.), θα παραμείνει κλειστό για κάθε προπονητική και αθλητική δραστηριότητα από σήμερα και μέχρι να εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση. Ο Δήμος Ξάνθης προχωρά άμεσα στην απολύμανση όλων των χώρων της αθλητικής εγκατάστασης, σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο που τηρείται στις περιπτώσεις αυτές .

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα