Χρ. Τριαντόπουλος: Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων της Μαγνησίας

08:36 30/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Περίπου 115 εκατομμύρια ευρώ έχουν χορηγηθεί αθροιστικά, στις επιχειρήσεις της Μαγνησίας μέσω των τριών κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής, του Ταμείου Εγγυοδοσίας και του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ.

Όπως αναφέρει ο Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, Χρήστος Τριαντόπουλος, τα εργαλεία αυτά ενεργοποιήθηκαν από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης – Επενδύσεων, προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και να αμβλυνθούν οι δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα εξαιτίας της διάδοσης του κορονοϊού.

Βάσει των διαθέσιμων

στοιχείων έως τις 27 Οκτωβρίου, σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας:

Χορηγήθηκαν 42,8 εκατ. ευρώ μέσω των τριών κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής. Σε αυτή τη στήριξη προστίθενται τα 10,5 εκατ. ευρώ των τεσσάρων φάσεων της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, και έτσι το σύνολο της χρηματοδοτικής στήριξης ανέρχεται σε 53,3 εκατ. ευρώ.61,8 εκατ. ευρώ έχουν εκταμιευθεί μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας και του ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Το ποσό πρόκειται να αυξηθεί, όταν ολοκληρωθεί η εκταμίευση των ποσών στο σύνολο των δανείων που έχουν ήδη εγκριθεί (431 δάνεια).

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα