«Γαλλική σουίτα» – Ένα πολεμικό-ρομαντικό δράμα στην ΕΡΤ2

08:36 30/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πολεμικό-ρομαντικό δράμα, συμπαραγωγής Αγγλίας-Γαλλίας-Βελγίου-Καναδά-ΗΠΑ 2014, «Γαλλική σουίτα» (Suite Française) θα παρακολουθήσετε, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, στην ΕΡΤ2 την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, στις 23:00.

Γαλλία 1940: Η «Γαλλική σουίτα» διηγείται την ιστορία της όμορφης Λουσίλ, που περιμένει νέα από τον άντρα της -κρατούμενο πολέμου-, ενώ ζει με την αυταρχική πεθερά της. Η ζωή της γίνεται άνω-κάτω, όταν φτάνουν μετανάστες

από το Παρίσι, ακολουθούμενοι από ορδές Γερμανών στρατιωτών. Δεν μπορεί να αγνοήσει τον Μπρούνο, τον όμορφο αξιωματικό που μένει στο σπίτι τους. Μια αγάπη γεννιέται μέσα στην τραγωδία του πολέμου.

Tο ομότιτλο μυθιστόρημα, στο οποίο βασίστηκε το σενάριο του δράματος εποχής, είναι από μόνο του συγκλονιστική ιστορία. Η «Γαλλική σουίτα» αποτελεί το ανολοκλήρωτο συγγραφικό έργο της Ουκρανής με εβραϊκή καταγωγή Ιρέν Νεμιρόφσκι, η οποία οδηγήθηκε στο Άουσβιτς το 1942. Σχεδόν 65 χρόνια μετά τον θάνατό της, η κόρη της ανακάλυψε τα πρώτα δύο μέρη ενός μυθιστορήματος (από τα συνολικά πέντε που είχε προγραμματίσει πριν από το φρικτό τέλος της), που περιέγραφαν την είσοδο των ναζιστικών στρατευμάτων στο φιλήσυχο Βισί.

Σκηνοθεσία: Σαούλ Ντιμπ

Σενάριο: Ματ Τσάρμαν, Σαούλ Ντιμπ (βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ιρέν Νεμιρόφσκι)

Παίζουν: Κριστίν Σκοτ-Τόμας, Μισέλ Γουίλιαμς, Ματίας Σένερτς, Σαμ Ράιλι, Ρουθ Γουίλσον, Μάργκο Ρόμπι, Τομ Σίλινγκ

Διάρκεια: 107΄

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα