Πρόσκληση συνεργασίας Βενιζέλου προς Κουβέλη για την Κεντροαριστερά

13:04 14/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Εντός της ημέρας αναμένεται να αποστείλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επιστολή προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη με αίτημα να συσταθούν στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων που θα μιλήσουν για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς.Στόχος του
κ. Βενιζέλου, σύμφωνα με τα όσα είπε και χθες στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΠΑΣΟΚ, είναι οι ηγεσίες των δυο κομμάτων να μιλήσουν και για ζητήματα «ιδεολογικά, αξιακά, ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και ελληνικής Κεντροαριστεράς».

Η επιστολή θα είναι πρόσκληση συμμετοχής στον προσυνεδριακό διάλογο, με κείμενα και τοποθετήσεις, είτε δια της φυσικής παρουσίας στελεχών, είτε ηλεκτρονικά, καθώς όπως είπε δεν έχει κανένα νόημα ένας χαιρετισμός από τα κόμματα κάθε τέσσερα χρόνια σε ένα Συνέδριο.

Συμμετοχή στον προσυνεδριακό διάλογο θα ζητήσει και από τις διάφορες κινήσεις που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Στην Αγίου Κωνσταντίνου «βλέπουν» με επιφύλαξη και προβληματισμό το πολιτικό άνοιγμα του κ. Βενιζέλου προς τη ΔΗΜΑΡ και αναμένουν να λάβουν πρώτα την επιστολή προκειμένου να καθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν.

Στο μεταξύ, ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα θέσει και θέμα υπογραφής «νέας επίκαιρης συμφωνίας προγραμματικής σύγκλισης των τριών κομμάτων»της συγκυβέρνησης θέτοντας τέσσερις προϋποθέσεις γι αυτήν:

- Να μην ληφθούν νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα.
- Διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.
- Εθνικό φορολογικό σύστημα.
- Μετατροπή του συστήματος ανακεφαλαιοποίησης και σύνδεσή του με το μέλλον της ανάπτυξης.

Αναφορικά με το θέμα της συμμετοχής στην κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι αυτό θα τεθεί στο Συνέδριο με όρους εθνικής ευθύνης και εθνικής στρατηγικής και όχι με όρους ανασχηματισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα