Προανακριτική για λίστα Λαγκάρντ: Συνεχίζονται οι καταθέσεις

13:27 21/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Τριάντα δύο στενοί συνεργάτες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου καταθέτουν διαδοχικά από το πρωί στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Στόχος των μελών της Επιτροπής είναι να διαπιστωθεί σε ποιον συνεργάτη του έδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου για φύλαξη το επίμαχο cd που είχε στείλει το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC.
Οι καταθέσεις γίνονται με διαδικασίες εξπρές προκειμένου το απόγευμα να ολοκληρώσει τη χθεσινή κατάθεσή του ο Χρήστος Αθανασίου, στέλεχος του ΣΔΟΕ.Ο κ. Αθανασίου κλήθηκε ως μάρτυρας στην Επιτροπή λόγω της συμμετοχής του στην επιχειρησιακή μονάδα του υπουργείου Οικονομικών για τον έλεγχο του μεγάλου πλούτου και ο οποίος φέρεται να κατέθεσε ότι δεν υπήρχε πολιτική βούληση και προθυμία για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής παράταση των εργασιών μέχρι τέλος Μαρτίου.
Επίσης, η Επιτροπή προσανατολίζεται να ζητήσει από τον Προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ, κ. Παναγιωτόπουλο, που είναι επιφορτισμένος με τη διερεύνηση των καταθετών της λίστας, να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα τα 58 αρχεία που ανοίχθηκαν από τους 4 χρήστες του επίμαχου usb, γνωστού ως «usb Διώτη».
Στόχος είναι να γίνει αντιστοίχηση των 58 αρχείων με ονόματα προκειμένου να υπάρξει ένα συμπέρασμα για το κίνητρο της αλλοίωσης της λίστας.
Keywords
Τυχαία Θέματα