Νέα ευρήματα στη γιάφκα των «Πυρήνων της Φωτιάς»

09:04 21/2/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν τεθεί τα ευρήματα στη γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που εντόπισαν τη Δευτέρα, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Σύμφωνα με την αστυνομία το σπίτι είχε ενοικιάσει ένας από τους ληστές στο Βελβεντό Κοζάνης.

Σχετική είδηση:

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δυο νεαρών υπόπτων για συμμετοχή στους ΠυρήνεςΟι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι η γιάφκα στα
Τουρκοβούνια είναι το βασικό κρησφύγετο της ομάδας Πολίτη – Μιχαηλίδη. Μάλιστα εκτιμούν πως είναι το «στρατηγείο» λόγω των ευρημάτων που εντόπισαν, ενώ σύμφωνα με τους ενοίκους της πολυκατοικίας τα άτομα που έμεναν στο διαμέρισμα εξαφανίστηκαν δύο ημέρες πριν τη ληστεία που έγινε στο Βελβεντό Κοζάνης.

Μεταξύ των ευρημάτων είναι ένα ιδιόχειρο σημείωμα γραμμένο με στυλό σε χαρτί μιλιμετρέ, το οποίο είχε οδηγίες συνδεσμολογίας για βόμβα που πυροδοτείται με χρήση κινητού, 5 USB που βρέθηκαν κρυμμένα, αλλά και έξι κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.Επίσης, βρέθηκαν 10 πλαστές ταυτότητες έτοιμες προς χρήση, ενώ προβληματίζει τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής ο μεγάλος αριθμός κλειδιών από σπίτια, καθώς και πέντε σελίδες με στοιχεία πολιτών, τα οποία τα μέλη της οργάνωσης θα χρησιμοποιούσαν για να φτιάξουν και άλλες πλαστές ταυτότητες. Και σε αυτό το κρησφύγετο βρέθηκε σακούλα πολυκαταστήματος σαν και αυτή που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της βόμβας στο πολυκατάστημα The Mall.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν τον βαρύ οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στην Κοζάνη να τον είχαν κρυμμένο σε αυτό το κρησφύγετο καθώς μέσα σε αυτό εντόπισαν ένα φυσίγγιο και εξαρτήματα καθαρισμού όπλων.

Τα μέλη της οργάνωσης είχαν δικούς τους κωδικούς επικοινωνίας και έπαιρναν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας, μάλιστα στη γιάφκα στα Τουρκοβούνια βρέθηκαν σημειώσεις με κωδικοποιημένες φράσεις.

Εν τω μεταξύ, εντύπωση προκαλεί στις Αρχές ότι όσο προχωρούν οι έρευνες ανακαλύπτεται ο μεγάλος αριθμός κρησφύγετων που χρησιμοποιούσαν οι τρομοκράτες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, γεγονός το οποίο, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής, προϋποθέτει έναν μεγάλο αριθμό προσώπων για την ενοικίαση και τη χρήση τους, αλλά και μεγάλα χρηματικά ποσά, που όπως όλα δείχνουν προέρχονταν από ληστείες.
Keywords
Τυχαία Θέματα