Κίνδυνος ματαίωσης των δημοτικών κατασκηνώσεων

16:02 19/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Επί ξυρού ακμής βρίσκεται το άνοιγμα των κατασκηνώσεων του Δήμου Κέρκυρας στο Βίδο και τα Γουβιά, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανδρέα Σκούπουρα να φέρνει χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για ματαίωση του διαγωνισμού προμήθειας ειδών παντοπωλείου που λήγει κανονικά σήμερα Τετάρτη και την εισήγηση αυτή να απορρίπτεται αφού δε συγκέντρωσε αυξημένη πλειοψηφία στη σχετική ψηφοφορία. Ο κ. Σκούπουρας επικαλούμενος έλλειψη ενδιαφέροντος από επιχειρηματίες, εισηγήθηκε την απευθείας ανάθεση ύψους 20.000 ευρώ για προμήθεια

ειδών τροφίμων μόνο για την κατασκήνωση στα Γουβιά και αυτό γιατί εκεί φιλοξενούνται άτομα με ειδικές ανάγκες που μάλιστα, ήδη βρίσκονται εκεί! Τελικά, μετά από πρόταση της ΛΑΣΥ, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να παρατείνει έως αύριο την προθεσμία υποβολής προσφορών στη δημόσια δημοπράτηση, επειδή δημοτικοί σύμβουλοι ισχυρήστηκαν ότι έλαβαν μηνύματα από επιχειρηματίες που εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους να καταθέσουν προσφορά. Ο κ. Σκούπουρας δήλωσε αντίθετος με αυτή την απόφαση, αναφέροντας πως λόγω της κατάστασης δεν υπάρχει χρόνος για τη δημοπρασία και πως αν δεν σωθεί με την απευθείας ανάθεση έστω μόνο η κατασκήνωση στα Γουβιά, τότε θα κλείσουν και οι δύο και θα πρέπει τα ΑΜΕΑ να επιστρέψουν σπίτια τους!

Τελικά, επικράτησε η πρόταση της ΛΑΣΥ και, εφόσον δεν υπάρξει κατάθεση προσφορών, τότε στη συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις επόμενες ημέρες, θα τεθεί πάλι προς ψήφιση η πρόταση για την απευθείας ανάθεση.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση άσκησε έντονη κριτική για μεγάλες καθυστερήσεις στη διαδικασία, που είχαν ως αποτέλεσμα αφενός τη διενέργειά της στο και πέντε, αλλά και την έλλειψη πρωτοβουλιών για ενημέρωση περισσότερων επαγγελματιών για να συμμετάσχουν.

Κατά τον κ. Σκούπουρα, για τις κατασκηνώσεις σε Γουβιά και Βίδο απαιτούνται 120 μερίδες φαγητού την ημέρα και αυτό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί ενώ σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Παντελιό, τα λειτουργικά κόστη της υποβολής φακέλου συμμετοχής στο διαγωνισμό καθιστούν ασύμφορη την όποια προσφορά.

Ωστόσο, στελέχη της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι είναι φανερό από τα γεγονότα πως η δημοτική αρχή είχε προαποφασίσει να μην γίνουν φέτος οι κατασκηνώσεις στο Βίδο και πως θα έπρεπε να είχε βρεθεί λύση, όπως είχε βρεθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια παρά τις δυσκολίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα