Στην Κεφαλονιά η Ρ. Δούρου – Θα παραδώσει την δωρεά

14:40 19/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Κεφαλονιά θα μεταβεί την Πέμπτη 20 Ιουλίου η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου προκειμένου να παραδώσει τη δωρεά των 5 εκ. ευρώ στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τους σεισμούς του 2014, όπως ανέφερε, με συνέντευξή του, στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, Χρ. Μωραΐτης.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ), το πρόγραμμα

της αυριανής επίσκεψης της κ.Δούρου στην Κεφαλονιά, έχει ως εξής: Ώρα 10.00: Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου και της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στην Παλική και συγκεκριμένα στα κτίρια και υποδομές που επλήγησαν από τους σεισμούς του 2014 (Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο, ΕΠΑΛ, σχολείο Αγ. Θέκλης και κοινόχρηστοι χώροι).Ώρα 11.15: Αμφιθέατρο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ομιλίες – συνέντευξη τύπου.

«Η δωρεά της Περιφέρειας Αττικής από δικούς της πόρους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τους σεισμούς του 2014 είναι παράδειγμα αλληλεγγύης και διαπεριφερειακής συνεργασίας», δήλωσε ο κ.Μωραΐτης, τονίζοντας ότι «η συνεργασία των δύο Περιφερειών για την κατανομή των κονδυλίων υπήρξε υποδειγματική και μέσω αυτής της διαδικασίας διαφαίνεται και ο σημαντικός ρόλος που μπορεί να παίξει η αυτοδιοίκηση, ως ο εγγύτερος θεσμός στους πολίτες, με άμεσες διαδικασίες, αλληλεγγύη και συνεργασία».

Μάλιστα, ο Μωραΐτης εξέφρασε εκ μέρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τις θερμές ευχαριστίες όλων των εκπροσώπων της, προς την Περιφέρεια Αττικής, «που κάνει πράξη»-όπως είπε-«τη δέσμευσή της για τη δωρεά των 5εκ. ευρώ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά», με τον κ.Γαλιατσάτο, από τη δική του πλευρά, να δηλώνει πως «περιμένω τη συνάδελφό μου, την κΔούρου, για να εξηγήσουμε από κοινού στο λαό της Κεφαλονιάς και των Ιονίων Νήσων το όφελος των συνεργασιών αυτών και την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ρόλου της αυτοδιοίκησης».

Να σημειωθεί ότι τα έργα που αφορούν στα 5εκ. ευρώ θα δημοπρατηθούν και θα εκτελεστούν από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Ρεπορτάζ: Σάκης Νέγκας

Keywords
Τυχαία Θέματα