Crowdfunding για τα μονοπάτια της Φολεγάνδρου

15:26 19/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κάτοικοι και ο Δήμος της Φολεγάνδρου, μαζί με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων (∆ΑΦΝΗ) -έναν µη κερδοσκοπικό οργανισµό µε µέλη οργανισµούς της νησιωτικής τοπικής αυτοδιοίκησης- ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία εκστρατεία διαδικτυακής μικροχρηματοδότησης (crowdfunding) με στόχο την οργάνωση και ανάδειξη του πεζοπορικού δικτύου του νησιού και την κατασκευή ασφαλούς πεζόδροµου που θα ενώνει το λιµάνι µε τη Χώρα της Φολεγάνδρου, µε προδιαγραφές για την εξυπηρέτηση Ατόµων Μειωµένης Κινητικότητας.

Πρόκειται για δύο αναγκαία έργα με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον,

τον πολιτισµό και την τοπική οικονοµία του νησιού. Είναι απολύτως θετικά και προσπαθούν να αναδείξουν ένα άλλο μοντέλο τουρισμού, διανθίζοντας το υπάρχον μοντέλο, σε έναν τόπο ιδανικό για περπάτημα.

Η πρόκληση είναι μεγάλη, καθώς η ομάδα που τρέχει το εγχείρημα προσπαθεί να ενώσει όλους τους κατοίκους κάτω από έναν κοινό στόχο. Η ανταπόκριση των κατοίκων πάντως είναι ενθαρρυντική: Εθελοντές κάθονται τα απογεύματα μετά τη δουλειά τους στο ενημερωτικό κιόσκι στην κεντρική πλατεία του νησιού, προκειμένου να πληροφορήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους διερχόμενους, ντόπιους και τουρίστες, για την εκστρατεία. Καταστηματάρχες έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια, διανέμοντας ενημερωτικό υλικό στο χώρο τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της καμπάνιας

Keywords
Τυχαία Θέματα